“美味鱼汤米线”

生记鲜鱼汤米线
香港排名第1,187 (共13,778家美食)
菜系: 中餐
周围地区: 上环
周围地区: 上环
2018年7月24日点评

生记的鲜鱼汤米线真是好食得令人回味。鱼汤香, 米线绵滑, 材料又足又新鲜。米线伴着鱼汤吃,鲜味真的一试难忘。

感谢 Angela C

2018年6月25日点评 通过移动设备发表

生记既鱼汤米线真系由细食到大, 好耐无黎食,今日黎回味一下,睇下餐牌见到加左好多新菜式,小食、泡饭、菜饭都有,旧既菜式当然都加左价

我都净系想食香酒鸡丝鱼汤米线$39,依旧大大碗,奶白色既汤底,一饮鱼汤淡味左好多,但唔会饮到有腥味,,鸡丝一样咁滑,但就食唔到有酒味,失望…

镇江骨鱼汤米线$39;酸酸甜甜,镇江醋味香浓浸满肉质里面,半肥既猪骨加上醋食左成碟都唔觉好油腻

加多左好多新菜式系好事,但希望主打鱼汤米线既品质都能保持啦

感谢 ayumiwy
2018年6月21日点评 通过移动设备发表

以前从来都唔会刻意去食鱼汤米线
唔系连锁快餐食到 都对小店冇乜印象
所以意外食到呢间米线 就系好惊喜
鲜茄鲜牛鱼汤米线 睇见同行家人既汤底系米白色 就算我有蕃茄 都饮得出好鲜
鱼腐又系必食既

感谢 911hayleyc
2018年6月5日点评

真正鲜鱼煮成奶白色的鱼汤,绝对系全香港number one!

这里的米线是较粗身的,一口米线伴一口鱼汤,鲜味一试难忘。

醉鸡、猪腩肉都太过好食,系好食到会wow一声果种。

感谢 r0ger0000
2018年2月28日点评

生记鲜鱼汤米线位于上环禧利街, 主打的鱼腐汤米线份量十足, 鱼汤又鲜又浓, 鱼腐好大块. 而且食物价格合理, 餐厅令人坐得几舒服, 可以一试.

感谢 maggie119230

查看过生记鲜鱼汤米线的旅行者还看了

去过生记鲜鱼汤米线吗? 请分享你的经验!