“太油腻”
安柏娃的点评

安柏娃
香港排名第4,763 (共13,928家美食)
菜系: 泰国菜
周围地区: 佐敦/油麻地
周围地区: 佐敦/油麻地

点了牛肉炒饭,虽镬气十足,但里很少牛肉,有咬不断的牛筋!
味道差得很,厨师用太多油,油又不是香的那种。
龙眼冰味道太淡!
抽烟系统不完善,店内油烟味浓。

感谢 live2seehk

2019年8月2日点评

突然好想食芒果糯米饭,喺附近睇戏所以过来试下佢嘅芒果糯米饭。糯米饭系热的,味道一般,基本上就系一团无调味的糯米饭。椰浆好似好浓,但其实冇咩椰子味 芒果好甜,比平时切的细粒,食嘅时候方便好多。值得一赞系加咗roasted coconut,食落去脆卜卜,系几特别的食法由于份量唔算大,食完唔够喉,决定叫串泰式烧鸡肾食!不嬲都有帮衬开佢嘅外卖串烧,即叫即烧即食,蘸埋沙嗲酱同泰式串烧汁就最正。点知堂食反而差啲

感谢 CHIUW61
2019年6月15日点评

呢日男朋友同个兄弟去油麻地边行街食饭~我自己一个喺屋企等佢返来~为左令佢出左街都记得我,我叫左佢返来阵要买芒果糯米饭畀我做宵夜~油麻地C出口一出就会见到呢间小小的泰国菜~最初拍拖时, 男朋友周不时都买呢个来接我收工所以除左好食外, 食的更系一份甜蜜的回忆~ HAHA~芒果糯米饭 ($42)我觉得平时坊间D芒果糯米饭都几参差的,不论系价$同味道都系~$20都可以有交易.. 但可以系劲难食..贵起上来我见过$60.. 好唔好食我唔知,因为贵到我唔会买来食但呢间, .....

感谢 CHIUW61
2019年1月22日点评

几款串烧比我想像中有质素,我拣左鸡肾丶牛丶鸡亦丶炒通菜,一流丶好够味道! 最有惊喜系个椰青,我饮过唔少泰国食店既椰青丶呢到既椰青又大又清甜,价钱又唔算贵㖞! 所以有惊喜,绝对要大力推介!

感谢 嘉龍 吳
2018年6月26日点评

油麻地地铁站一出黎就见到呢间泰式串烧,全部都系即叫即烧够热辣辣,见个门面都企企理理一于为食鬼上身就整番几串试下。一串串已经串好哂放系度等你慢慢拣,除左串烧之外仲有虾片沙律各种小食可以拎走食,叫完之后就即放上去烧。

第一串食《串烧鸡肉》($12),鸡肉烧完劲热劲香,鸡肉都好嫩滑唔会烧到成旧老哂,紧系要点埋沙嗲酱先更惹味。

第二串系《串烧猪肉》($12),猪肉烧起后有少少韧,较逊色于鸡肉,如果对比黎讲一定系九龙城既串烧整得好食啲。

反而《泰式炸虾饼》($14)有惊喜,虾饼一开左二方便食,即时炸起一咬真系劲热,外皮够脆入面亦好弹牙。

感谢 KJFOODLIFE

去过安柏娃吗? 请分享你的经验!