“环境同食物水准唔错 但招呼麻麻”
Fish & Chick的点评

Fish & Chick
5/25周三
20:00
提供送餐服务
香港排名第2,073 (共15,895家美食)
菜系: 海鲜, 英国菜, 快餐
用餐选择: 晚餐, 外带
周围地区: 西环
2021年3月27日点评 通过移动设备发表

从来冇去过坚尼地城,放假猎奇去。睇评论话呢间fish and chips好多鱼拣又几好味,所以帮衬吓。

叫左个鲷鱼(香港) fish and chips, 支持吓本地货。薯条同沙律菜正常,鱼个炸皮处理得几好,唔会好油,厚薄适中又冇皮肉分离,但可能平时食开cod or sea bass, 所以觉得鲷鱼味道偏重同鱼肉有些许鞋口。

炸蠔算大只,质地唔错,够热就自然好食。其实都欣赏佢地d沙律菜算大份,可以中和吓,觉得冇咁腻同热气。

不过有个扣分位系店员嘅招呼麻麻,可以改善一下。

1  感谢 christinaevil

2019年10月20日点评

随意的走到西环海旁,见到这间餐厅,就进去一试。点了半只烧鸡各一分盲曹鱼,烧鸡肉质嫩滑,不是说笑,本来不是太肚饿的我也可以叮掉一半只鸡,伴菜的薯蓉也非常好吃,不会有太漏的感觉。另外FISH & CHIP好像被烧鸡比下去了,不是不好吃,是烧鸡真的太出色了。甜品点了萝卜蛋糕,好吃的萝卜蛋糕在香港不多,这个真的满分!!小小的店做得如此出色,值符推介!!

感谢 LAICHING1117
2019年4月3日点评

望住个海食煎炉鱼薯蓉好写意, 煎炉鱼比炸炉鱼相对健康而且鱼都好新鲜, 薯蓉就比薯条失色, 薯蓉唔够滑, 反而朋友的薯条好脆但唔油腻. 价钱略贵不过午饭唔系成日食都可以.

感谢 Trisyeeee5
2018年9月22日点评 通过移动设备发表

带台湾朋友到访小店,
假日的下午,望着海边,非常舒服!

点了两个餐,
烤鸡半只配甜粟米,烤鸡好味,肉质嫩滑
香煎左口鱼,不过不失,朋友较喜欢烤鸡!

想度过悠闲的下午,这小店绝对是好选择!

感谢 aloha405
2018年9月20日点评 通过移动设备发表

呢间嘢个名就知道佢系食薯条同埋炸鱼, 味道都唔错, 薯条同炸鱼脆卜卜好好食, 而且餐厅非常近西环海旁, 一路食住嘢一路望海, 感觉不错。 但系离地铁站有点远, 午餐食系中高价钱。

感谢 Trisyeeee5

查看过Fish & Chick的旅行者还看了

中国香港

去过Fish & Chick吗? 请分享你的经验!