“真的好吃”
甘牌烧鹅的点评

甘牌烧鹅
香港排名第317 (共15,586家美食)
菜系: 中餐
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2016年9月12日点评

原本预定是要吃再兴的, 可惜当天没开, 往回头的方向时发现这一家甘牌排著长长的人龙.
烧鹅是香甜油腻又多汁, 油鸡也是入口即化, 可惜的是饭量稍微少一点,饭里面也几乎没配菜(青江菜2根).

感谢 順翔 梁
撰写点评点评 (1,025)

2016年9月6日点评 通过移动设备发表

超级好吃 我们点了烧鹅腿饭跟乳猪叉烧双拼饭~一人一份餐 适合人少少又想要吃烧腊饭的餐厅!乳猪非常让人惊艳!乳猪皮超脆超好吃~我们礼拜天11:30到 大概等30-40分钟 很值得一吃喔!!!!

感谢 843yutingy
2016年9月1日点评 通过移动设备发表

到甘牌烧鹅食午饭,点了韮菜花鹅红、皮蛋酸姜、原只烧鹅髀、手拍青瓜。烧鹅烧得皮脆但肉韧,其他都会普通。

感谢 Fun112
2016年8月28日点评

1) 甘牌烧鹅濑粉套餐
-佢个中汤几足料..............味道都住家,只喺稍为咸咗少少..............但唔严重
-小食我拣咗手拍黄瓜..............1d都唔辣..............酸中带微甜
-舖面好高调咁提住自己喺2015 & 2016米芝莲1星............咁我就将你同中环嘅x乐比较.............人哋都喺1星............仲要喺我好钟意..............暂时我最钟意嘅烧鹅
-碗濑粉由汤底嘅味道 (少咗份香料嘅香气)到只鹅嘅入味程度,嫩滑度...............同x乐都有明显距离.............皮都唔脆.............呢度差就唔讲得............但好就点都轮唔到佢.............
-成个餐份量唔大................即时会够饱.............但肯定到咗三点三...............要食下午茶

感谢 ordinary_jj
2016年8月23日点评

今日去咗食甘牌烧鹅,味道简直一流,都可能因为我太饿,觉得食咩都美味!点咗碟白灼菜心,叫咗份烧鹅髀. 菜心ok,绿得好,而且菜身好嫩口,好容易咬. 烧鹅嘅皮烧的好脆,而且仲有肉汁流出来, 肉质好鲜嫩. 加上一碟鹅肝肠,佢系会有D腐乳嘅味道,很神奇,酒味都几重下.

感谢 gohannn

查看过甘牌烧鹅的旅行者还看了

去过甘牌烧鹅吗? 请分享你的经验!