“外卖街角Cafe”
Brew Bros Coffee的点评

Brew Bros Coffee
香港排名第35 (共934家咖啡和茶)
周围地区: 上环
周围地区: 上环
2021年4月6日点评

因为成日去附近嘅关系,喺Brew Bro开业初期已经开始帮衬,佢哋嘅食物感觉相对fresh。

适逢信用卡有优惠,就选择咗叫外卖送佢屋企。可能因为本身个餐唔系热食,即使系外卖,仍然保存到水准。多士上面厚厚嘅一层牛油果,相当足料。而我最钟意食嘅Matcha Oat Milk Bircher Muesli,淡淡的绿茶味加上多款不同嘅水果,令到成个早餐健康得来亦唔会太dry。

感谢 KaiserW27

2020年4月12日点评 通过移动设备发表

中上环既大街小巷 藏有唔少咖啡店 真系去极都去唔完 Brew Bros设计简约 装横以木为主调 有个窗口吧枱位 打卡都唔错

▪️Pancake with seasonal fruits, ice cream $98
Pancake卖相好靓 但系食落就比较普通 (有小小似麦当劳既热香饼) 班㦸带小小厚度 口感实在 松软湿润带蛋香 面头有唔少既生果 士多啤梨 提子 香蕉 仲有唔少果仁 加埋雪糕 味道同口感都几丰富 整体中规中矩 定价偏高

▪️Cappuccino $38
咖啡反而有惊喜 咖啡店选用嚟自墨尔本既咖啡豆 入口顺滑 味道香醇

⁣⁣ ▪️Café mocha $50
朱古力味同咖啡味都比想像中淡 不过食完pancake再饮 味道感觉上会较为突岀

感谢 sistersnfood
2019年7月23日点评

听说是日藉咖啡师主理的, 很久前已经想试; 店内装潢简洁给人一种洁净型格的感觉
今日到来点了杯Flatwhite, 咖啡味带着阵阵果香是我爱的味道

感谢 winnie7713967
2018年12月30日点评

Cafe位于上环街角,环境几清净,啱晒hea住嚟食brunch🙂喺all day menu拣咗两款食物,虽然个名唔同,但内容万变不离其宗,都系多士、三文鱼、水波蛋同沙律菜🥗🍞 麦包多士偏硬,用尽九牛二虎之力先切得开😩🥚 水波蛋煮得几好,好流心👍🏻牛油果酱嘅份量都几多🥑🥑🥑☕️ 对咖啡有啲期望,听闻系墨尔本豆,但饮落又试唔出当中嘅风味😕另外奶泡可以再细腻啲。整体就系一间简简单单,不过不失嘅cafe😌

感谢 hapoter123
2018年11月11日点评 通过移动设备发表

佢无物野拣但就有冻嘅蒸漏咖啡,咖啡☕️豆令,但就贵左些少,要成四十蚊先系星字头中杯嘅大小,但味道及服务俱佳!

感谢 392pandac

查看过Brew Bros Coffee的旅行者还看了

去过Brew Bros Coffee吗? 请分享你的经验!