“多款套餐。任你配搭”

PizzaExpress(康怡广场)
提供送餐服务
菜系: 意餐, 披萨
周围地区: 东区
周围地区: 东区
2021年2月8日点评

今年食团年饭真系有啲难,往日会去酒楼食晚饭,今年就改食薄饼,估唔到同样都系干手净脚唔驶烦。
新年家庭套餐有多款,任你配搭。
<牛肝菌西班牙肠薄饼>
这个薄饼的火箭菜及巴马火腿是分开上,牛肝菌的香味浓烈,配上微咸的巴马火腿真是绝配,还有火箭菜的点点苦味,令薄饼增添色彩。
<特级玛嘉丽塔皇后薄饼>
薄饼我加钱升级至传统薄饼,饼底厚左,最重要还是芝士,芝士的香味扑鼻。
<意式炖海鲜汤>
海鲜汤有多款海鲜,非常丰富,有鱼肉、带子、青口、虾、八爪鱼仔。每样也非常新鲜,海鲜汤鲜味浓烈,不会太咸,配上蒜蓉包一起食,蒜蓉包嘅香味同海鲜汤夹。
<牛肝菌鸡肉螺丝粉>
牛肝菌的味道是很浓烈,但对这个螺丝粉来说是配合,鸡肉煮得恰到好处,冇鞋口的感觉,饱肚得来又好吃。
<青菜沙律>
因吃得太多淀粉质及味道浓烈的食物,吃些清菜沙律点点沙律酱中和。
<焗面包球配朱古力榛子酱>
面包球松软,点朱古力榛子酱是一个很不错的甜品。
<烤焗鸡翼>
鸡翼是单点,烤鸡翼没有太多油,鸡肉亦嫩滑。
买Pizza仲送咗$50现金券,店员仲同我哋讲,
因为而家外卖自取有85折,现金券同85折优惠,只可以二选一使用。

感谢 LoveFoodxTM128

2020年11月19日点评

今日约咗老公去康怡购物,顺便吃顿饭才回家。本来打算去吃快餐,不过有人突然话好想食意大利薄饼,咁就唔需要多作考虑,一于去「PizzaExpress」!

其实呢间「PizzaExpress」间唔中都会嚟帮衬下,不过佢繁忙时间真系好多人,经常要排队等位。

无嚟一排,原来餐厅最近推出咗好多款新口味嘅菜式,好似海鲜沙律、海鲜薄饼、烤鸡配蝴蝶粉、松露雪糕等等。

先来两款头盘做前菜,点了Garlic Bread 蒜蓉包 ($40) 同 意式焗肉丸。呢度嘅蒜蓉包同我哋平时食开嘅好唔同,外形扁扁的,有点似韩式传统糖煎饼,食落很有咬口。

Meatballs & Bolognese 意式焗肉丸 ($68) 亦做得很有水准,外形圆浑饱满,食落肉质唔嚡,完全无猪臊味,入口啖啖肉,配埋个香辣番茄牛肉酱一齐食,味道浓郁又不觉腻。伴吃的香草包质素亦唔错,相当美味,入口还散发著香草香。

主菜点咗个 Seafood Pizza 海鲜薄饼 ($163) 同一客蝴蝶粉。呢度嘅薄饼一向有水准,呢个当然亦唔例外,饼底又薄又脆,加上即点即制,送上桌时仍热辣辣、脆卜卜,味道很正宗。面头的材料好丰富,有虾肉、蚬肉、八爪鱼、蕃茜、红洋葱、银鱼柳酱等,配合水牛芝士、橄榄和酸豆吃,鲜味得嚟又带阵阵芝香。

另外呢碟 Roasted Chicken Farfalle 烤鸡配蝴蝶粉 ($158/小) 亦做得颇不错,烤鸡卖相很漂亮,外皮烤至色泽金黄,咬下非常香口,鸡肉嫩滑兼有香浓鸡味。蝴蝶粉食味亦不俗,入口弹牙烟韧,有嚼劲,加上酸忌廉、蕃茜和巴马臣芝士,绝对是一道色香味全的 Pasta。

甜品点咗撒满了可可粉嘅手工杯子意大利芝士蛋糕 ($38),Tiramisu 未放进口已传来阵阵咖啡酒香,非常诱人。入口湿润绵密,加上幼滑的 Mascarpone Cheese 同充满酒香的手指饼,味道浓郁又带点轻柔,真系令人难以抵抗。

饮品点咗新出嘅 Guava Lemonade 石榴梳打特饮 ($38) 同 Ginger Beer ($38),前者用石榴汁、柠檬汁、雪碧及迷迭香炮制而成。入口果味鲜甜浓香,加上价钱又唔贵,真系唔错。Ginger Beer 姜味浓郁,但不辛辣,味道很清纯。

见餐牌上仲有好多新口味菜式,有时间会再嚟帮衬。

感谢 mjqueen7e
2020年1月17日点评

因为在十二月吃了一次,今次用了上次吃完送的优惠卷,减完价钱都不是很贵。薄饼非常好吃,但意粉一如以往份量较少,需要叫点小食或沙律。

感谢 jhyeung
2019年10月13日点评

菜色没有太大的创新,但是经典菜色依然让人怀念,份量有点多,适合多人共餐,可以品尝到各种美味佳肴~!!

感谢 MingC622
2019年6月28日点评 通过移动设备发表

此餐厅都唔算好需要排队等候入座,主打食西餐薄饼意粉,挺喜欢他们的手作薄饼,还有面包,价钱是略贵一点,不过间唔中食一次都可以接受。

感谢 annsze2016

查看过PizzaExpress(康怡广场)的旅行者还看了

中国香港

去过PizzaExpress(康怡广场)吗? 请分享你的经验!