让您以优惠价格入住
Booking.comUS$58
Hotels.comUS$63
PricelineUS$62
2020年10月4日的点评

月租服务式房间同霉菌一齐冲凉(Shower 位周围都系),闻生锈味冷气(因为冷气出风口完全生锈冇得搞,一有少少味我都会闻到,唔好以为其他房冇, 间间房都系咁),冷气开得越大,生锈味越劲,要凌晨两点上网先有正常Wi-Fi速度. 因为得一条好窄大水喉供给多人用。入住前sales A小姐话放心啦我哋Wi-Fi好稳定以前住咁多人都冇问题,速度非常顺畅。试过几日冇wi-fi,投诉跟住就话正常。 某单位可以煮食但系冇抽气扇,唔知咩设计,得厕所一个微弱抽气扇但系厨房近门口。煮完d味可以四五日都仲系走廊闻到, 发酵左变咗腐食嘅味道, 每次等lift 都要闻到臭味。

服务式住宅原来系冇服务,专虾唔投诉嘅客,你想要返之前个sales A 小姐同你讲所有嘅服务,只会答你一句我哋会改善但系由头到尾都冇,原来前枱同House keeping打龙通,蚊形size沐浴露一个礼拜所谓嘅执房会配给一支俾你,有时唔会俾你,你比咁嘅价钱去租,好似要同佢乞求一支沐浴露咁。同前台讲完后house Keeping 觉得你投诉, 每朝都系你房门口吸尘等等嘈醒你。

有自助洗衣房, 入住之前都会话清洁消毒洗衣机同干衣机,原来清洁个咪就系个客 (即系我)。最搞笑嘅系员工都会攞屋企啲衫黎洗㗎,或者洗自己制服,从来都唔会教手机时间制,洗完又唔攞衫,塞住条队,住客冇得洗衫,有次见到个清洁工开晒所有干衣机揾自己啲衫,一开干衣机门啲衫跌落地二话不说就劈返入去,完全冇疫情、细菌、污糟嘅意识。讲咗好多次都系唔教手机时间制,问前台或House keeping, 一样都系耍你,要睇返CCTV(其实原来系睇唔到嘅)求其俾个答案你,又或者一句唔清楚就算。系讲紧d衫喺洗衣机或干衣机超过两小时,甚至有啲5小时都唔拎走。有次洗衫要洗到凌晨三点因为一直都冇机洗,塞住条队。有次时间制未到啲衫无端端俾人拎走,(都唔知比咩人掂过又有菌要由头洗过)你唔好以为前台会帮到你,因为佢哋由头到尾都冇当过你系客,洗唔到就吧!关佢咩事。之前话会提供有杀菌洗衣液,跟住就cheap到换左洗衣粉,完全冇杀菌,想要杀菌叫个客自己买滴露啦。总之一句讲晒你未入住之前所有嘢同你讲同入住之后都会唔一样. 完全睇唔到服务式有咩服务同埋管理之外,每日受气,个客仲要帮你清洁埋,咁我想问前台同House keeping请来做咩? 唔怪之得啲员工游手好闲。

我觉得佢哋冇尽过「提供酒店服务」呢一个理念,又或者服务式管理住宅,所有嘢冚埋,个客睇唔到就以为OK,完全连最简单都做唔到,加上疫情关系,冇尽责做任何防疫措施,前台同House keeping 打龙通, 再唔系就耍手段叫个sales 赶你走。俾咗钱仲要每日受气,真系唔值得入住。

感谢 AC3822
2020年10月1日的点评

酒店少少,但配套充足,房间内有微波炉,可进行食物加热,洗手间的空间不算特别细。整体房间清洁也算满意。。

入住日期:2020年10月
旅行类型: 结伴旅行
2  感谢 cbgdj
2019年11月4日的点评 通过移动设备发表

如果是短期租住,不需要优质享受或服务的话,以价钱来衡量,可以选择这里。交通方便,附近食肆多,容易购买日用品。

房间内用品及设备齐备,干净。如能改善房间少许霉味,会更理想。

感谢 Annalui520
Joecheung21,香港盛捷维园公寓酒店 的 Operation Manager,回复了这篇点评2019年11月11日已回复

感謝您在百忙之中抽空分享您的住宿經驗。我很遺憾本酒店房間的少許霉味的問題讓您有了不好的感覺,本人代表酒店向您致以由衷的歉意。我已即時跟酒店相關部門的主管進行檢討及改進,以期達到雅詩閣品牌應有之服務水準。盼望您再度光臨香港盛捷維園公寓酒店,謝謝。

運營經理
張家興
敬上

2018年5月28日的点评

预订的时候还想着17平太小了,但是到了之后远高于期望值,房间的床很舒适,特别软,而且可以免费使用电话服务,打电话会大陆也是免费的,虽然没用过。订的是靠窗的房间,拉开窗帘就能看到海,不过前面有两栋楼挡住,效果没这么好。其他都很不错。

入住日期:2018年5月
    • 卫生与卫生
    • 服务
与这家酒店合作收集的点评
感谢 Oliver2419
StanleyTKNg,香港盛捷维园公寓酒店 的 General Manager,回复了这篇点评2018年5月28日已回复

本人很高興閣下於入住本酒店期間感到滿意, 本人衷心希望閤下再次蒞臨香港盛捷維園公寓酒店. 駐店經理吳廷傑謹啟

2018年1月19日的点评 通过移动设备发表

订了一晚的studio, 有一房一厅,大概300多尺,前台说这间酒店开业大概3年,所以设施尚算新净,有洗衣机,微波炉,雪柜,还有一小部份的维港夜景。不是十分宽敞,但两人住十分舒适。附近很多餐厅,亦邻近地铁站,很方便。唯一可以改善,是浴缸旁边有一些已经变黑色的水渍和枕头实在太软了。

感谢 Man-wing Chorry L
StanleyTKNg,香港盛捷维园公寓酒店 的 General Manager,回复了这篇点评2018年1月21日已回复

2018年1月11日的点评 通过移动设备发表

酒店地店方便,出天后地铁站行约10分钟已经到达。酒店整体干净舒服,服务尚算可以。另外附近有很多餐厅,十分方便晚上食饭。

感谢 KyleL2035
StanleyTKNg,香港盛捷维园公寓酒店 的 General Manager,回复了这篇点评2018年1月15日已回复