“炸鸡好食”
红鸡的点评

红鸡
香港排名第4,351 (共15,677家美食)
菜系: 韩式料理
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年1月5日点评 通过移动设备发表

唔小心发掘左依间好有韩国风味嘅炸鸡小店,喺入面都非常之多真正嘅韩国人喺入面食紧野,
可惜两个人食唔到太多所以就系叫左个炸鸡

个汁非常之够多,炸鸡刚刚好,皮脆内嫩,好好食,加埋啤酒,正

依度咁岩试咗个蜜糖啤酒,都几得意个底入面有啲蜜糖适合女仔饮

感谢 FoodieBose

2019年6月7日点评

今日系同我四个好朋友食呢间餐厅,因为惊食饭时间太多人,我地一早就book 左位,所以黎到就即刻有位,环境非常舒服,位置宽敞,好适合我地一齐聊天。入番正题先,今次我们叫了半半炸鸡同凉伴辣汁螺肉配冷面。炸鸡我地拣左酸辣炸鸡同原味炸鸡,炸鸡的皮十分松脆而且有酸辣酱,都唔算太辣,好岩我呢啲唔食得既,少少既酸味更加令人胃口大增!而且,一咬下去时,鸡肉充满肉汁,鸡肉都算嫩滑,炸得刚刚好。另外,凉伴辣汁螺肉配冷面都唔错,但佢个冷面一大卷,好难分开分黎食,不过味道都岩岩好,少少辣可以接受,凉拌加冷面都好夹,螺肉好有咬口。下次有机会都会再黎呢度食。

感谢 CHIUW61
2018年12月2日点评 通过移动设备发表

同班兄弟见咁耐无聚,约左系尖沙咀食饭饮野,饮完野之后见有d 肚饿就去左附近一间韩式炸鸡店试下。 一入到去似乎有几个店员都系韩国人,但用英文沟通还是可以的,落order 叫左蒜香味炸鸡,甜酸酱炸鸡同埋辣鸡炒年糕,仲有每人一杯蜜糖啤酒。 黎到之后,个蜜糖啤酒完全无特别,佢会即场倒d 蜜糖落去啤酒度,但味道一般同唔太夹 野食方面,甜酸炸鸡携带微辣的,几开胃。蒜香炸鸡味道同普通炸鸡无咩分别,最有惊喜反而系辣鸡炒年糕,十分之辣,钟意食辣既朋友可以一试!

感谢 kcwong38
2018年11月9日点评 通过移动设备发表

炸鸡潮早早就兴,而家仲有点过时,但一路都未有机会试。
红鸡系吃货朋友大力推介!
我地一行6人,订位时有个唔流利广东话既人听电话,唔通就系传说中既oppa
同朋友3年前话食炸鸡,讲到3年后终于食到啦!所以嗌返3年鸡既份量,试晕佢!

红鸡有几款炸鸡都系可以加10蚊就变冇骨鸡。
但个人觉得有骨juicy d,冇骨就好似变左鸡柳咁~
如果唔食得辣,唔见意嗌辣,因为真系好辣!
香味粉好得!炸粉唔会厚,岩岩好。即炸热辣辣,
加埋啤酒一流!
上菜唔算好快,同朋友众下旧,倾下计慢慢食!
值得一试!

感谢 Iam_emem
2018年5月17日点评 通过移动设备发表

天气咁冻,最岩紧系食部队锅啦,辣辣地,食材全部都系自己钟意食既,重要系人少少都食得,唔驶左约右约,最岩我呢d嫌烦又钟意即兴食好野既人啦除佐今次食既部队锅同埋海鲜,佢地既menu仲有好多选择,炸鸡,烤牛肉,等等,下次一定要再试

韩式部队火锅 $238
一个部队锅有齐泡菜,韩国粗身粉丝,肠仔,午餐肉,年糕,各式蔬菜,基本上2-4人食都好岩,汤底唔算系好辣但系浓度很足够,午餐肉既份量十分惊人,如果可以有埋饺子会更好☺️
海鲜煎饼配凉拌辣汁鱿鱼 $128
海鲜煎饼很厚身,食落有丰富既海鲜食材,而且煎得几结实,唔会一咬就散

感谢 cctdicky

查看过红鸡的旅行者还看了

去过红鸡吗? 请分享你的经验!