“星期六的下午茶”

Simplylife Bakery Cafe (沙田)
香港排名第1,627 (共15,901家美食)
菜系: 美式烹饪, 欧洲, 现代创意料理
周围地区: 新界
周围地区: 新界
2021年2月27日点评

二人同枱限聚令放宽嘅首个星期六。终于可以出嚟抖吓气喇,趁呢个时候就三五知己一早出嚟high个t啦! 我地一共六人。咁就分咗两张枱。下午茶一律58蚊。非常抵食。我叫咗鸡肉墨西哥薄饼,酱汁味道非常香浓。薯条份量偏小。而且炸得比较㶶,大打折扣。latte有淡淡嘅咖啡香味。朋友叫咗鸡肉burger,佢话个包唔够松软。而且味道偏淡。但比较值得赞嘅系。块肉都好厚身。唔会话偷工减料。冰茶味道普通。茶味唔算突出。略为失色。

感谢 mh_xmh

2020年11月1日点评

下午茶非常抵食,选择多,咖啡很好喝。侍应服务态度好。开放式厨房,餐厅环境明亮,情调轻松,适合轻食。面色款式多。

感谢 Travelerdaily
2020年5月3日点评

话说猪师奶系沙田果边番工,间中都会去Simplylife食lunch或者dinner, 有日同事约食早餐,话去Simplylife, 先知原来Simplylife有早餐沙田衣间Simplylife本身有面包卖,早餐就多左三文治拣,今日就有咸牛肉鸡蛋同黑松露炒蛋两款拣,另外加$15有杯regular size咖啡,或者$20大杯D

猪师奶系咖啡咪,regular size觉得唔够候,所以叫左杯大既cappuccino,另外面包就拣左呑拿鱼蕃茄。 个包系出炉冇耐,好松软,呑拿鱼酱调味岩岩好。杯咖啡系有水准既即磨咖啡,大杯真系好满足。

感谢 foodcravershk
2020年2月25日点评

我在这里点了一份香煎鸡胸配巴马火腿及烤时蔬。味道很好,鸡有预先调味煎香调,鸡肉即使是鸡胸部位也有会老,有一点点滑。巴马火腿也不错,煎得香脆可口。

感谢 kanmanlai
2020年2月17日点评 通过移动设备发表

中西日韩咁多类型,我最爱吃西餐,而simplylife 我也间唔中会来吃。我除了爱吃他的烩饭外,他的炸鱼薯条,薄饼也很好味。

感谢 JoyceW2056

查看过Simplylife Bakery Cafe (沙田)的旅行者还看了

去过Simplylife Bakery Cafe (沙田)吗? 请分享你的经验!