“芝士鸡煲必食!”
Running Chicken的点评

Running Chicken
香港排名第4,869 (共15,895家美食)
周围地区: 深水埗区
周围地区: 深水埗区
2021年3月6日点评 通过移动设备发表

今天天气突然转凉,最啱食鸡煲。网上见到呢个芝士鸡煲劲吸引,即刻嚟长沙湾会一会佢。

餐厅环境干净企理,疫情下店员会每张枱做足清洁,令人好有安全感。有啲食评话呢度似茶餐厅,我感觉会比普通茶餐厅坐得舒服,枱与枱之间亦都有足够空间。

餐厅电视独沽一味,有坚持。

叫咗一个芝士鸡煲,一上枱已经非常吸引,店员会密切监察炉火嘅情况,确保唔会黐底,成餐饭由头食到尾都冇痴底。因为朋友惊太多芝士会太漏,所以拣咗普通芝士份量。芝士味香浓,而且食得多唔会觉得油腻,相信餐厅有食调配过芝士嘅份量。鸡好滑,就算系喺芝士里面煲咗好耐亦都唔会嚡口。画龙点睛系用咗紫洋葱,食到最后洋葱融化咗系芝士里面,每一啖都超级正。呢个芝士鸡煲好有水准,超得

另外嗌咗半份手打五宝拼盘。丸的尺寸非常大,而且好足料,每一粒都好有特色,墨丸超弹牙,猪肉丸好浓肉饼味,完全唔同其他批发攞货,好有heart❤️

响铃又系极有特色,一上枱姐姐同我哋讲系即炸,见到咁巨型嘅响铃都知道一定唔会系攞货。味道亦都系超好,浸埋芝士汁,半脆半软又香又好味,必食之选。

另一吸汤汁之选就系竹笙,吸晒啲芝士汁爽口美味。

油麦菜新鲜,加芝士汁食多多都唔够。

总括来讲十分推荐喜爱芝士嘅人嚟食,一定唔会觉得失望!!!

感谢 annaHKer

2019年10月1日点评

食物环境吾错,店员服务态度非常差,要求加水时 黑面,不断催促我们点野食,来来回回告诉我们12:00开门,再送我们一副(吾好阻住佢收工)既表情!但当时只系11:30 大家还在努力消化食物!转头又息火锅炉!再息冷气!过誉既芝士鸡煲 食完一次唔会再黎

感谢 MingK157
2018年6月14日点评 通过移动设备发表

唔知几时兴起鸡煲,又唔知几时兴起乜都加芝士,我本来都几抗拒芝士鸡煲,因为听个名已经够腻啦!不过食落,又出奇咁配,d鸡仲要好滑,真系好正。

感谢 JoyceW2056
2018年3月30日点评 通过移动设备发表

叫了芝士鸡煲, 芝士和鸡件很夹, 鸡还算有鲜味, 吃完还可以打边炉, 加了不小的配料, 很得很开心。

感谢 michellemak123
2018年3月6日点评 通过移动设备发表

这个火锅特邪恶的,会令大家变成胖子呢。这里最有名就是芝士火锅,味道刚刚好,而我们点的猪肉也很鲜味,当然他们本身给的鸡也不错。
价值算是相宜,座位很舒适,服务员态度很好,没有漏单,整体而言,是会令我想一去再去。

感谢 KellyChow14

查看过Running Chicken的旅行者还看了

去过Running Chicken吗? 请分享你的经验!