“抵食西餐”

HeSheEat Cafe (记利佐治街店)
香港排名第24 (共667家甜点)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

晚餐烤大虎虾龙虾汁意大利饭$128,虎虾大只,意大利饭都好好食,软硬适中。烤纽约西兰肉眼牛扒配烧汁$148,配有薯条,份量多,薯条香口,牛扒又够大块,肉质不错!

另外再追加炸鱿鱼圈配青柠蛋黄酱,鱿鱼圈香脆,配有沙律菜。烟三文鱼配芒果莎莎,芒果开胃,卖相靓。另外可以加钱要饮品。

感谢 miffyhk123

2020年11月27日点评 通过移动设备发表

好耐之前有朋友推荐过铜锣湾地带有间抵食牛扒,今日黎行街,一于入去试下。☺️

店舖设计大方,位置阔落,我地成家人黎食都唔会觉得逼。
餐牌好多选择,但我一早已经谂定要食扒。
烤纽西兰肉眼牛扒配烧汁(配薯条)$148
牛肉肉质鲜嫩,五成熟左右,食落口感松软又弹牙。再配上即炸的薯条,热辣辣好正呀!

炸鱿鱼圈配青柠蛋黄酱(跟餐加$48)
想讲呢份鱿鱼圈真系超抵食,加48蚊咋!!鱿鱼炸到内软外脆,咬落相当弹牙,再配上青柠蛋黄酱,好fresh,好正!推介大家食。

烧春鸡拌和风黑蒜炒面$115
鸡肉超大块,外层煎到微脆,鸡肉味突出。炒面表面撒上紫菜,食落别有一番滋味。☺️

紫薯鲜奶 (跟餐+$25)
紫薯味好浓,奶味好香,设计都好特别,适合钟爱紫薯的朋友。
士多啤梨奶昔(跟餐+$25)
奶昔味浓,士多啤梨食落唔漏,表面好多cream,小朋友好中意☺️☺️

后记:下次一定会黎试下佢地d甜品,见到我晒流口水,但碍于要照顾屋企人意见,唯有食返主食。

感谢 cherry_cc186
2020年8月18日点评 通过移动设备发表

女仔食饭,就梗系钟意揾间靓靓哋嘅餐厅坐喺度倾计倾全日㗎啦!所以今次我就同我两个好朋友一齐嚟呢一间hesheeat食饭,坐喺度倾吓计!

个人觉得呢度无论系甜品定饮品或者主菜,质素都好好!但系饮品嘅选择冇我想中咁多,我嗌嘅杯柚子沙冰真系好好饮,唔会好甜!而我哋三个女仔嗌嘅嘢唔系好多,但系每一款都觉得好好食。而且店员嘅服务质素都好好,排队最近都唔算好耐,环境非常舒适!

最推介佢呢一个牛油果蕃茄配薯片,个牛油果好新鲜,配埋吞拿鱼酱,无论系个口感定味道都好夹!

感谢 waiwailam9
2020年7月7日点评 通过移动设备发表

之前去过,只是食甜品,但今晚就想叫个饭,可惜没有,唯有转食三重芝士磨菇黑松露牛肉汉堡配田园沙律,再+$10有薯条,劲好味,大件牛肉汉堡够juicy,大磨菇鲜味突出,还有点黒松露味从磨菇发出。
另外单骨蜜糖芥未也很出色,甜甜地,又有些芥未味够吸引。
价钱也不算贵。
环境坐位够舒服,不会太迫感觉。
入坐前也要先量体温,防疫足够。

感谢 moungmoung
2020年7月5日点评

相约友人在铜锣湾 两人走上商场之中,唯一一间CAFE
座无虚席的CAFE餐厅
以甜品起家既人气餐厅
今次试下晚市餐牌
香煎鸡胸肉牛肝菌意大利饭 $92
烧牛肉香草烩意粉$128
加配冰茶 , 一客炸鱿鱼小吃,餐汤
冰茶,即柠檬茶,茶味清纯,应是英式茶底 先为身体降温,饮返2啖等上菜
特制脆炸鱿鱼,配秘制酱汁 配埋沙律菜,山葵丘比酱(沙律酱)
外衣脆口,鱿鱼粗爽弹牙,相当好既前菜小吃
沙律酱令平民既鱿鱼更加鲜味

加配是日餐汤,蒜蓉包两片 今天是薯仔汤,饱足感好重,打成泥变汤
面包够脆口,可沾汤吃,更有风味
烧牛肉香草烩意粉 $128 烧牛肉份量相当丰足,5成熟,外焦脆
牛肉内部仍呈粉红色,肉味浓郁而质感细嫩
意粉每条都沾满香草酱汁,入口芳香清新
香煎鸡胸肉牛肝菌意大利饭 $92 配有煎得脆身既鸡胸肉片 伴以一只温泉蛋在旁
牛肝菌意大利饭
鸡肉用红椒粉预醃再煎,食起黎有香味但不辣
健康不油腻
将温泉蛋拌匀意大利饭,食起黎味道更丰富
每一口都食到牛肝菌既香气味道
铜锣湾记利佐治街2-10号铜锣湾地带2楼201号舖 Shop 201, 2/F, Causeway Bay, 2-10 Great George Street, Causeway Bay

感谢 alex lam 林

查看过HeSheEat Cafe (记利佐治街店)的旅行者还看了

去过HeSheEat Cafe (记利佐治街店)吗? 请分享你的经验!