“人气高质西餐”

HeSheEat Cafe (记利佐治街店)
香港排名第19 (共622家甜点)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年3月25日点评 通过移动设备发表

以前经过总是大排长龙,
今日经过竟然顺利入坐😃
虽然人流无之前咁多,
但食物质素仍然保持到水准👍🏻

「单骨蜜糖芥末鸡翼」
鸡翼炸得好干身,食落一啲都唔油,
仲keep到有肉汁👍🏻
呢碟鸡翼系新鲜炸起的,食既时候要小心啲!

「烤大虎虾龙虾汁意大利饭」
呢个risotto真心做到正宗意大利饭既口感😍
啲饭唔会过硬,食落仲有啲烟韧既口感😋😋
而龙虾汁唔会有苦既味道,
食落有龙虾香之余仲多左蕃茄既酸甜味😋
可以中和到芝士既腻❤️

「飞天薯条」
呢个薯条既秘密系在于个秘制茄汁🤩
首先都要赞下啲薯条,每一条都好大条👍🏻
而且炸到外层好脆😋
沾埋个秘制茄汁简直系会食唔停口😝
个茄汁主要系落左tabasco,
所以食既时候集甜、酸、辣于一身😍

最尾食埋个甜品「士多啤梨奶冻」🍮
奶冻唔算好滑,略嫌有啲失色!
不过欣赏当中既材料超丰富👍🏻
有焦糖脆脆、士多啤梨肉、士多啤梨雪糕😋

感谢 tata_trista

2021年3月11日点评 通过移动设备发表

上次嚟帮衬已经是10个月前嘅事了,上次一个人行完街食下午茶,觉得唔错。今次就同埋先生嚟食晚餐,睇吓系咪同样咁好味。果然不负期望,同样值得俾赞。

烤羊西冷扒配芥末薯蓉($138)

烤羊肉烧得刚好,外面微焦有口感,里面肉色呈粉红色,肉质又嫩又松。芥末薯蓉超正,好绵、好滑!

椰菜餐汤配小牛角包(+$30)

椰菜打得好幼细,烹调成汤后质感似薯仔蓉汤。椰菜汤creamy得来又健康。

炸厚切黑毛猪滑蛋盖意大利红饭($88)

厚切黑毛猪炸到脆卜卜,吉列制法,非常香口。滑蛋似足韩式旋风滑蛋做法,面层末全熟还留有蛋汁,增加嫩滑感觉。红饭即茄汁炒珍珠饭,酸酸甜甜好醒胃。成个配搭加埋新鲜沙律菜,又好睇,又好食!

朱古力三重奏($72)

朱古力控一定唔可以错过,一次过食齐三款朱古力甜品,认真够晒满足!朱古力慕丝雪糕、朱古力心太软、冻朱古力特饮,每口都充满浓郁朱古力味。尤其喜爱心太软内流出暖暖的朱古力流心,食完感觉特别幸福啊!

感谢 pingpingcspchow
2021年1月3日点评 通过移动设备发表

每次行铜锣湾地带经过hesheeat都会有阵阵香味传过,次次都被吸引入去食😆 虽然我最钟意食佢地嘅墨鱼汁意粉,今次试下其他意粉先😃

牛油果蟹肉沙律$78
叫个沙律开开胃先😆 超大份丫!沙律由一丝丝蟹肉,一粒粒嘅牛油果,切碎嘅生菜,仲有少许调味酱混合而成,沙律新鲜,食落清新爽脆,感觉好健康。

杂菌蘑菇芝士汁意大利面$78
浓稠嘅芝士汁面底,仲有海量嘅蘑茹,温泉蛋只系啫喱状,唔系完全流心,不过滑脱脱口感都好好。意粉会好快吸晒芝士汁,所以要食得好快。

抹茶黑芝麻疏乎厘班戟 $108
第一食hesheeat嘅班戟,睇餐牌张图好正咁,实物仲正😆 班戟超疏乎,软林林好QQ。上面个cream系黑芝麻味,好match抹茶味,唔会太甜,啱晒我口味😋 仲有麻薯波波,红豆作伴,好满足嘅甜品😆

感谢 Nancyyung
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

晚餐烤大虎虾龙虾汁意大利饭$128,虎虾大只,意大利饭都好好食,软硬适中。烤纽约西兰肉眼牛扒配烧汁$148,配有薯条,份量多,薯条香口,牛扒又够大块,肉质不错!

另外再追加炸鱿鱼圈配青柠蛋黄酱,鱿鱼圈香脆,配有沙律菜。烟三文鱼配芒果莎莎,芒果开胃,卖相靓。另外可以加钱要饮品。

感谢 miffyhk123
2020年11月27日点评 通过移动设备发表

好耐之前有朋友推荐过铜锣湾地带有间抵食牛扒,今日黎行街,一于入去试下。☺️

店舖设计大方,位置阔落,我地成家人黎食都唔会觉得逼。
餐牌好多选择,但我一早已经谂定要食扒。
烤纽西兰肉眼牛扒配烧汁(配薯条🍟)$148
牛肉肉质鲜嫩,五成熟左右,食落口感松软又弹牙。再配上即炸的薯条,热辣辣好正呀!

炸鱿鱼圈配青柠蛋黄酱(跟餐加$48)
想讲呢份鱿鱼圈真系超抵食,加48蚊咋!!😆鱿鱼炸到内软外脆,咬落相当弹牙,再配上青柠蛋黄酱,好fresh,好正!😋推介大家食。

烧春鸡拌和风黑蒜炒面$115
鸡肉超大块,外层煎到微脆,鸡肉味突出。炒面表面撒上紫菜,食落别有一番滋味。☺️

紫薯鲜奶 (跟餐+$25)
紫薯味好浓,奶味好香,设计都好特别,适合钟爱紫薯的朋友。
士多啤梨奶昔(跟餐+$25)
奶昔味浓,士多啤梨食落唔漏,表面好多cream,小朋友好中意☺️☺️

后记:下次一定会黎试下佢地d甜品🍰,见到我晒流口水🤤🤤🤤,但碍于要照顾屋企人意见,唯有食返主食。

感谢 cherry_cc186

查看过HeSheEat Cafe (记利佐治街店)的旅行者还看了

去过HeSheEat Cafe (记利佐治街店)吗? 请分享你的经验!