排咗两个多月,终于俾我同女朋友等到食云海嘅铁板烧放题!虽然加咗价,但系亦都影响唔到我必食嘅决心,试问就算平日$599加一冇任何信用卡优惠,响五星级酒店有边间日本餐可以做到啤酒汽水果汁任饮,大虾,带子同牛肉任食?连同冇得encore嘅都有三文鱼刺身,鸭肝,面豉汤同雪糕,加上个个师傅都好专业同细心聆听客人嘅需要 ,所以今日真系食得好开心,下次一定会再嚟!
5 - 9 条点评,共 253 条
讲起铁板烧放题,云海是我首选之一。所以每月都必定去最少1次。不过最近订位更加难预订,我每次一食完都会立刻预订定下一次,不过这次想订都订不了,竟然要两个月后先至有位😭
今次一行4人决定星期三去所以每人盛为499+10%sc(如果星期六日去每人就599+10%sc)当然嘢食会多少少。
一如以往铁板烧师傅会全部煮一次俾你食先,之后可以随便叫想追加嘅食物。
不过而我每次食完一转都已经八成饱。不过今次帆立贝有少少沙。
虽然前菜,鱼生,鸭肝(只系每人一件),面豉汤同甜品这些都系不能够再追加。
肥师傅(佢同我哋讲系道做咗差唔多30几年)会同你谈笑风生,而且咁多次服务态度真系好好。
之前曾经食过一次,不论在服务及食物方面已经非常满意。今次预约了很久终于有又可以再次品尝,由于妻子怀孕所以今次我选择任食,妻子食定食及散叫,食物方面水准仍然保持高水准,鸭肝劲厚外脆内软,即时烹调随即送上,未开始食已经闻到香味,流晒口水,但可惜每位只限一份(唯有当比个借口自己再光顾😝),另外煎三文鱼、煎带子、煎虾亦煎到刚刚好,不会煮太熟而令肉质变差。
另外不得不提侍应及厨师非常细心,经常问食客是否足够、美味、牛肉多少成熟、有否漏单,并且会因应情况提出一些菜式方面的建议及尽量调配(因妻子怀孕定食内一些食物不能食),最后非常感谢每一位侍应及厨师的关心及照顾,如果有机会我一定再次光顾。