“美味的铁板烧放题”

云海日本料理
预订桌位
11/13周三
20:00
预订桌位
香港排名第216 (共16,473家美食)
用餐选择: 可预订
周围地区: 尖沙咀
2021年3月22日点评

见到网上嘅评估几好,决定来试下!虽然无信用卡优惠,但价钱物超所值!由其是鸭肝多士入口很脆,一边吃d汁流出来很回味。还有虾和带子都是很鲜甜,绝不是马虎。整个套餐都很丰富,而且酒水都是任饮,包括啤酒,清酒,汽水。我下次都会带朋友再嚟食,但系要早啲订位,因为好多日子都好快爆满。

感谢 Hungbb23456

2021年2月28日点评

自上年开始中午放题越嚟越难订位😢几经波折终于又食到。

铁板烧放题系任点形式,厨师会先将餐牌上嘅菜全部顺次序上一次先,然后客人可以再refill心仪嘅嘢食。不过最好就系而家改埋啤酒、汽水、果汁同清酒都是任饮,岩晒唔饮酒嘅我。好过之前要谂清楚饮咩。

主角的铁板烧,先上了一份虾配帆立贝,虾煎到恰到好处肉质爽口弹牙,而带子外层煎至微焦中间仍然嫩肉,好吃到不得了。再上是三文鱼配银鳕鱼.(银鳕鱼只在周日或红假期提供),两者同样煎得鱼皮香脆可口,即时再饮杯啤酒,真系透心凉。然后再羊架配日本走地鸡,两款肉可惜偏熟。另外牛肉薄烧,中间夹杂洋葱同蒜片,完全系味觉上嘅享受。最后,整炒野菜同炒饭,炒菜清清味蕾一个不错的安排,炒饭只是象征式要了小半碗,炒得粒颗分明,份量刚刚好。

甜品食埋绿茶雪糕,就完美落幕🥰又一次满足左视觉同味嘅感受。

感谢 SF C
2021年2月5日点评

第一次食铁板烧放题,成个餐都好多野食,除左鸭肝每人一件,饮品同铁板烧野食都系任叫,已经值回票价!师父话净系鸭肝单点都要$400左右!煎完口感好香脆,真系好juicy!虾同带子我都追加了几转,重食到小小虾膏😋下次我都会再来!

感谢 Carmanhohoho123
2021年1月25日点评 通过移动设备发表

排咗两个多月,终于俾我同女朋友等到食云海嘅铁板烧放题!虽然加咗价,但系亦都影响唔到我必食嘅决心,试问就算平日$599加一冇任何信用卡优惠,响五星级酒店有边间日本餐可以做到啤酒汽水果汁任饮,大虾,带子同牛肉任食?连同冇得encore嘅都有三文鱼刺身,鸭肝,面豉汤同雪糕,加上个个师傅都好专业同细心聆听客人嘅需要 ,所以今日真系食得好开心,下次一定会再嚟!

感谢 VICTORY_1776
2020年11月14日点评

无得输的铁板烧、和三五知己畅饮、啤酒清酒汽水任饮、刺身又新鲜、超级美味的鹅肝,还有很多铁板烧的熟食,环境舒适、侍应招呼又热情,下次一定再来😬😊

感谢 WongPC212

查看过云海日本料理的旅行者还看了

去过云海日本料理吗? 请分享你的经验!