“老字号”
好到底面家的点评

好到底面家
香港排名第961 (共13,928家美食)
周围地区: 元朗
周围地区: 元朗

怀旧的装潢,味道,每次到来也非常有亲切感,虽然称不上非常好味,但就是这种回忆的味道,简单的辣酱食落也是与别不同,水饺的皮及饀料也不是别店可以跟得上,虾子面更是不得之了,摘星的小店一定有它的存在理由

感谢 winnievincci0406

2019年7月24日点评 通过移动设备发表

元朗区的老店,由细食到大,面底唔错,云吞必试,细细粒,保留传统风味,食完唔会太口渴,但服务就麻麻,如不是在饭点时间,好多时不用等位,元朗区街坊都常帮衬

感谢 manymomo
2019年5月9日点评 通过移动设备发表

位于元朗的好到底面家很出名,他的面很弹牙,很好味,是这间面店屹立至今的原因。我偶尔也会特地过来食碗面呢!

感谢 JoyceW2056
2019年4月30日点评 通过移动设备发表

呢间面店喺元朗已经屹立左唔知几多10年,主要食中式嘅粉面。

呢度最出名好似系云吞同埋虾子捞面,不过佢嘅面就唔算平,但系身为米之莲得奖店铺之一,而且佢都算足料,加上一分钱一分货,咁都算合理嘅。

呢度坐就唔算坐得舒服,但座位都尚算多,因为佢有上层可以坐。

云吞面(云吞大大粒,皮簿,虾都爽。汤底清清地,面条唔硬有咬口。)

虾子捞面(面头有好多虾子,另外都会有碗清汤跟埋俾你。虾子粒粒有咬口,又好香,配埋个面一齐食好味呀)

可惜2碗份量有点细。未试过都可以试试呢啲传统香港手艺。

感谢 cty411
2019年4月19日点评

服务普通,面劲林,云吞用料都OK,但不值专登去食,食物味道都无N年前咁好食,主要依家D面整到一PAT PAT,林到死,完全无爽劲唔我口味。不过,游客都可以去打下卡,装修风时多年前留下来,几古色古香

感谢 rach131420011

去过好到底面家吗? 请分享你的经验!