“鲜鱿鱼火辣墨鱼汁意粉nice”
HeSheEat Cafe的点评

HeSheEat Cafe
在线下单
香港排名第14 (共638家甜点)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2019年9月4日点评 通过移动设备发表

以前食Hesheeat系食甜品,都未食过正餐。环境都keep住chill同时尚感。

上层空间大点,有点似中上环coffee shop小巧但有风格。

薯饼波波配车打芝士汁和脆烟肉 $45
本身想食脆薯格,不过见芝士薯饼波未食过,就食新野。

要混到烟肉会有一脆一软一硬口感,薯饼波波系薯饼缩小样,有放假感,哈哈。因为放假先食快餐店早晨全餐!

单骨蜜糖芥末鸡翼 $55
开边炸比平时原只炸脆口多脆。皮脆外,鸡肉食都白白嫩嫩要点多d汁先得。

芥末比蜜糖多味,有蜜糖令芥末少左傲气 - 辣。咁食芥末好岩我唔太食得辣既人,又想要辣既提升味道又唔想太辣。

鲜鱿鱼火辣墨鱼汁意粉 $88
小辣系爽辣既扁意粉,多多墨鱼汁好正!

墨鱼汁唔腥够鲜,贴哂落意粉都仲有多。份量多d更加好,唔好浪费左d墨鱼汁!

黑松露杂菌春鸡烩意大利饭 $98

三件鸡肉,有鸡脾、鸡上肉同鸡胸件,估唔到又有三件!布满芝士既意大利饭,有点拉丝,但要快手先有望影到。意大利饭湿湿贴满黑松露,味道唔算重,但芝士多味道总括够。

朱古力三重奏 $72
朱古力慕丝雪糕
比平时硬身d慕丝细滑creamy好多,雪样有朱古力块,间中重一重味。

朱古力心太软
好味,多年嚟都无失望。

爆多朱古力酱,呵呵,甘味比较多。

冻朱古力特饮
次序应该朱古力心太软再朱古力慕丝雪糕再冻朱古力特饮,由热浓同冻淡。

感谢 Annabelletinko

2019年8月29日点评 通过移动设备发表

今晚同男朋友到旺角吃晚饭,因为实在太想吃甜品了,看到网上知道有这间HESHEIT ,奶盖非常出色,所以便来一吃了!

烧烤鸡肉沙律
沙律的材料丰富而且新鲜,有各式各样的沙律菜和粟米、薯仔等等,配上酸酸甜甜的酱汁, 十分开胃呢,还有烧烤鸡肉,我这个肉肉控,很对胃口。

单骨蜜糖芥末鸡翼
这份鸡翼简直令男友疯狂,因为鸡翼炸得香脆可口,而且配上特制蜜糖芥末,这份鸡翼简直是我男朋友疯狂,因为鸡翼炸得香脆可口,而且配上特制蜜糖芥末,既甜甜又少许芥末香,正!

烧烤BB猪肋骨配日式薯仔沙律
猪肋骨烤得刚刚好,肉汁鲜嫩,配上特制的烧烤汁,酸酸甜甜的,加上日式薯仔沙律,价钱只是$118,性价比都很高。

芝士奶盖士多啤梨红茶
奶盖味香浓,配上特制的士多啤梨蓉球,超级真材实料呢!将奶盖和士多啤梨红茶搅拌后,味道多层次,而且不会过腻,高汁!

见到有不少妹妹在这里拍照打卡,气氛超好的,还有特色墙,食物好吃、又有很多打卡位,下次再和闺蜜试试!

感谢 Misslingz
2019年8月24日点评 通过移动设备发表

看完球赛,和朋友去HesheEat 吃午饭,选了$68 的照烧鸡扒配番茄红饭,番茄红饭吸引,少少香味,值得再去,因为午餐,所以较多人,但服务态度仍保持得好。

感谢 ckgalex
2019年7月25日点评 通过移动设备发表

一直都好喜欢呢个餐厅,荃湾分店已经食过几次,每一次都感到满意,所以今日就同朋友食旺角总店。

旺角总店和荃湾分店的装修有点不同,记得第一次来旺角总店的时候,餐厅只售卖甜品,现在已经转型成为一间供应西餐的餐厅了。

餐牌是图文并茂,和荃湾分店的食物差不多,我和朋友点算了几样食物:
香辣柚子大虾沙律 $78
这个沙律的份量相当惊人,所有的蔬菜非常新鲜,因为两个人的头盘也不错吧。

牛油香草烧春鸡拼日式薯仔沙律 $118
烧春鸡份量也是二想不到,并不是一只很小的鸡块,差不多有半只鸡,这个绝对是主菜的份量,但是以主菜来说,这个价钱是相当花船呢。而且味道不错,鸡肉相当入味。

火辣墨鱼汁意粉扒虎虾 $95
墨鱼汁意粉真的令我们哭笑不得,每条面条也比墨鱼汁包围着,这个意粉绝对要跟相熟的朋友一起来吃,因为会把你整个口也染成黑色。整体来说,这个墨鱼汁也不会太咸,味道不错。

红花海鲜烩意大利饭 $110
意大利饭不会太硬,为了适应香港人的口味,特别把饭也煮得较为软稔,和墨鱼汁面条一样,最喜欢就是每一粒饭也比酱汁包围着,而且也10分creamy 呢,而海鲜方面就不过不失。

麻薯口焗松饼 宇治金时(红豆,白玉,黑糖) $65
我非常喜欢这个甜品,上一次在荃湾已吃过,依然对他念念不忘,因为松饼比想像中好吃,并不是蛋糕质地,里面还带点湿润。不过旺角分店的麻薯的份量略为吝啬,差点吃不到呢。

心太软朱古力三重奏
( 朱古力mousse, 朱古力心太软, 冻朱古力特饮) $72
顾名思义,这个甜品绝对是朱古力控必点,一份甜品已想到不同口感的朱古力。我朱古力心太软一切开便有流心的效果,相当治愈。热朱古力慕丝浓度非常足够,不过整体来说,有点太甜了,但是如果你喜欢吃朱古力,我相信这个甜品绝对不能够错过。

题外话,餐厅还会为生日的甜品写上祝福字句,非常适合庆祝生日呢。

感谢 lamaimei
2019年7月12日点评 通过移动设备发表

餐厅:HeSheEat (旺角)
地址:旺角白布街22号艺兴大厦地下4号舖

中午同屋企人去到旺角白布街食lunch,餐厅占地两层,布置好fancy and pinky,好岩少男少女去打卡影相,原来餐厅仲拎过唔少Openrice嘅奖,仲被投票成为旺角最优秀开饭热店,今次终于有机会试下

Life is short, eat dessert first~相信钟意食甜品嘅人,无论去到边食左咩食到几饱,最后都一定会食埋甜品,咁先叫做满足。而今次系到亦都食到呢一份满足,真系无论He定She都真系要系到Eat一次先得

香辣柚子大虾沙律 $78
煎香嘅大虾加系柚子沙律上,配搭起车厘茄、萝卜丝同辣椒粒,呢碟沙律真系好抢眼,柚子为沙律带黎唔少鲜甜柚香味,做开胃菜一流

扒杂菜芝士汉堡 $78
芝士同厚而肉味浓嘅汉堡排夹杂系软绵绵嘅面包中间,汉堡排肉汁丰富,仲有蕃茄同沙律酱,令成个汉堡包唔会干而寡,仲有沙律菜同薯条伴碟

单骨蜜糖芥末鸡翼 $55
其实真系好享受唔需要自己咬开骨头但系又可以食到食鸡翼嘅滋味,单骨蜜糖芥末鸡翼唔单止将鸡翼一开二,蜜糖同芥末加上佢香脆可口嘅鸡翼上面就更加好食,甜又不太辣,一咬落去嘅时候系「啪啦啪啦」嘅炸鸡翼声好治愈

炸珍宝蟹棒&芝士年糕配日式蛋黄酱 $48
巨型蟹棒同芝士年糕真系够哂邪恶,蟹棒肉一梳梳分明细致,外层香脆,加埋蛋黄酱令蟹棒无咁干身,芝士年糕岩岩炸起,切开之后芝士仲系流心嘅,芝士浓滑,热辣辣真系好香

黑松露薯条 $52
金黄色嘅幼薯条望落都已经知一定系脆卜卜嘅,一咬即断,黑松露酱分开上,无论你钟意原味食又得,蘸酱食都得

蒜香辣椒蕃茄大虾配蒜蓉多士 $58
蒜加埋辣椒嘅配搭,仲有蕃茄酱制成辛辣汁捞埋大虾,再搽系香脆岩岩出炉嘅蒜蓉多士,除左够辛酸之外仲有好正嘅蒜香,只只虾都弹牙大只,好想食多碟

红花海鲜烩意大利饭 $110
呢个意大利饭有好多海鲜配料,鱿鱼、八爪鱼、鲜虾、蚬等等,忌廉汁炒香嘅意大利饭绵滑得黎又唔会太湿,忌廉味都唔会抢走左海鲜嘅鲜香,做到色香味都齐全

盐烧青鱼柳配番茄红饭 $72
一开始以为青鱼鱼柳系吉列鱼柳咁,竟然系青鱼斩件再烧香上碟,青鱼经盐烧后去左唔少鱼腥味,鱼肉质感细嫩,有些少细骨但可以接受,当软骨咁食蕃茄饭酸酸甜甜好开胃,仲要有蕃茄切粒添

蕃茄菠萝焗厚切黑毛猪扒烩饭 $78
呢度嘅猪扒饭真系好掂有蕃茄同菠萝嘅帮忙,黑毛猪扒非常软腍细腻,仲要系无骨猪扒,边边嘅脂肪令猪扒更香更浓香醇厚,仲要有芝士系面,够哂芝味

蟹肉白酒汁意粉 $68
简单但显得高贵嘅意粉,淡淡嘅白酒香混入左每一条意粉入面,蟹肉铺满左系意粉内外,每一啖都有佢地嘅踪影

朱古力花生酱焦糖香蕉厚焗松饼配杏仁雪糕 $58
热辣辣嘅厚松饼充满蛋香,仲有oreo碎加系面增加左曲奇香同埋脆脆口感,仲有朱古力花生酱同糖浆任你蘸,加上焦糖香蕉同浓滑嘅杏仁雪糕,一啖食哂3款食物真系好满足

朱古力三重奏 $72
系朱古力心太软、朱古力慕丝雪糕同冻朱古力特饮,如果你系朱古力嘅粉丝一定唔可以错过,心太软系流心黑朱古力,食落口仲系暖笠笠,加埋冻冻嘅朱古力慕丝雪糕一齐食,再饮埋冻朱古力,朱古力嘅层次简直升到顶峰

感谢 hinsonfoodhk

去过HeSheEat Cafe吗? 请分享你的经验!