“楼上 side-line 间 Thai-ger”

Little Break Coffee & Kitchen
在线下单
香港排名第90 (共582家咖啡和茶)
周围地区: 深水埗区
周围地区: 深水埗区

[ 里数餐厅 ] 1楼有间 side-line 叫 Thai-ger。初时以为是泰国菜同德国菜嘅 fushion,但后来睇官网先知道系泰国菜同潮州菜嘅 fushion。佢正确巳嘅读音同老虎嘅 tiger 同音,可能同佢只吉祥物老虎狗有关。

为咗 miles 就唔可以叫餐,而散叫嘅选择竟然比套餐少。望望其他叫嘅餐,卖相和香味似乎更加吸引。

叫咗泰式拼盘,都系炸番热啲急冻来货;飞天椰菜苗,叶多过苗;海南鸡冇乜惊喜,剩系靠个酱汁吊命;猪颈肉沙律味道不错,但猪颈肉雪到啲纤维好似爆筋咁。

都叫咗考牌嘅泰式冻奶茶,简而言之:唔合格。唔得出泰国茶叶嘅味道,但实在太淡。

有机会会再去,试试更泰式嘅套餐。

感谢 AnthonyLaw

2019年3月18日点评 通过移动设备发表

今日约左成班朋友去左Little Break Coffee & Kitchen 食dinner ,我地冇book位,去到本来冇位,但服务员好好,帮我地尽量安排,最后有八个位比我地一起坐。这装修不错,干净,但晚上有最低消费,就是要order一个主食加一杯食品,有D主食可以加$48转套餐,有汤、面包同饮品,都几好。食物质素好,色香味俱全!

感谢 miffyhk123
2019年1月24日点评 通过移动设备发表

昨天和朋友晚餐。吃了煎比目鱼扒配大虾、带子及薯蓉,海鲜及调味汁都好吃。紫薯忌廉汤、餐包及德国野莓茶都不错。美味又满足的晚餐。

感谢 Venus L
2018年12月26日点评

咖啡店有一排向街的大窗户,夕阳时阳光晒进来,感觉温暖。班戟配烟肉和煎蛋不太特别但价钱挺贵。姜汁伯爵奶茶反而有惊喜。

感谢 mmkm_margaret
2018年12月16日点评 通过移动设备发表

七个人去吃午餐,要先订枱否则无位,多数都是吃扒或猪手,午餐跟餐包,沙律和餐欲,我点了薄饼,卖相不错,薄饼上舖了大虾,沙律菜和芒果,味道几好.

感谢 1,142,019

查看过Little Break Coffee & Kitchen的旅行者还看了

去过Little Break Coffee & Kitchen吗? 请分享你的经验!