“放题无限loop”

Kichi Jyu Japanese Restaurant
香港排名第1,190 (共13,641家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2019年7月19日点评

好想食放题,谂起之前食过嘅呢间,就一早订定位。去到门口讲订位号码,职员就即时带我哋入座。虽然系闲日都差不多满座,跟以前相比,感觉空间感多了,座位阔落好多,坐得几舒服。一入门口就有一排雪柜放满各式各样嘅饮品。旁边系甜品柜。再多几步就系雪糕雪条。一坐低见到本字典咁厚嘅点餐纸已经急不及待划划划,每样都点左少少嚟试。食放题最开心就系想食咩就点咩,份量唔多,样样都可以试下。首先当然系必食嘅刺身啦,刺身无雪味,带子肉厚,虾亦好好爽口!卷物寿司都好有水准,份量细细件又可以试多几款。

感谢 ckn540

2019年7月10日点评 通过移动设备发表

今日同朋友庆祝生日,吃放题仲好,什么都有~这间吉首的网上评价不错,即管试一试吧!
餐前小食点了牛油粟米,蜜糖和牛油味道都很浓,粟米又够热,不错不错!
还有点了烧比目鱼,这个真的要一赞,一口吃下咀里满满是鱼油香,肉质非常滑溜,encore之选!
寿司点了白松露油甘鱼,三文鱼腩,赤贝,和马刀贝,整体尚算新鲜,寿司饭的份量亦不算多,可以多试几款。
炸物选了炸鲜奶和番薯仔天妇罗,炸鲜奶亦不太甜,两款都是我的至爱!
羊架都是令人满意的菜色,肉质嫩滑,没有很重的羊羶味!
甜品当然不能少了我最爱的榴梿炸弹,真的有种在嘴里爆炸榴梿味的感觉!
以放题来说,吉寿的食物质素及环境很是不错

感谢 Toby824
2019年5月30日点评 通过移动设备发表

电话预约,到达即时安排入座,放题款式多选择,上菜速度快,但味道一般,鱼生是在雪柜取出即是上碟,但没有鲜味。放题来说是可以接受的。

感谢 meiy03
2019年2月23日点评 通过移动设备发表

几个月前食过呢度嘅放题,觉得质素非常之好,今次衬仲系新年嘅时间,就同屋企人嚟再食下呢度D野食
留左成日肚,非常肚饿,坐低第一时间叫野食先
叫完野食再出去睇下有咩食
想健康D打个底,呢度都有D蔬菜可以食下先
想湿下口都有汤同碗仔翅拣
饮品数量好多,要左谂右谂先拣啱心水
贴心地有埋热饮,今日更气凉凉地,最后喺度拎左野饮
旁边有埋雪糕同雪条,食完野先慢慢拣
呢度出名快靓正,所以其实一落单,唔洗等好耐就有得食
刺身够新鲜,切得够厚身,所以食到啖啖肉,够口感
寿司一样好有心,因为唔系出面D大旧饭塞饱人嘅,掉番转佢整到细细件,我地可以每样叫D试下又唔会浪费
想赞下呢度D staff真系好好态度,我听到隔离枱D客问完又问,个哥哥仔都仲好好态度答问题
我地因为早食完就谂住早D埋单走,哥哥仲提我地,其实仲可以食多阵,因为未够钟
呢度服务态度好,真系食都食得舒服同开心D,相信隔一段时间我地又会再嚟

感谢 beautywin88
2019年2月2日点评 通过移动设备发表

之前一直想试呢间放题,但去亲都好多人,今日特登早D订定位去试下。

一入到去就见到。。放题居然会有汤饮
平时呢D汤应该去酒店buffet先有。

饮品柜嘅选择超多。。除左平时见嘅纸包柠茶、维他奶、韩国饮品等,最惊喜系见到有啤酒同解茶,果然够哂地道。

雪糕竟然有得自己整。。可以拣完味道之后再加朱古力、爆珠等等,我见除左软雪糕仲可以拣乳酪
望埋隔离有个热饮柜,平时要唔冻最多都系放埋一边俾人拎,呢度整埋个热飮柜真系好好服务。

戏肉嚟啦,系我最钟意嘅刺身

食完真系觉得D刺身好新鲜,唔系摆左劲耐嘅货仔

仲要块块都切得劲大劲厚,一D都唔姑寒

见有我钟意嘅吞拿鱼手卷,即刻叫左个试下,另外见有龙虾沙律咁矜贵又即管试下2样都好食

样样都唔执输咁叫左D试下,样样都好味

甜品都唔执输样样试下,钟意芝士嘅我再encore左几次
整体嚟讲呢度真系物超所值,因为D野新鲜不特止,仲要赞下D staff,个个劲快摩打手脚,上菜快,收野仲快,唔洗等好耐就有得食,食完又唔会等到劲多碟摆喺度都冇人执,呢餐非常满意。

感谢 iori625

查看过Kichi Jyu Japanese Restaurant的旅行者还看了

去过Kichi Jyu Japanese Restaurant吗? 请分享你的经验!