“有美味食物的食店”

Ruby Tuesday (MegaBox)
香港排名第4,178 (共13,901家美食)
2019年8月25日点评

這裡食物真的很推介,但價錢和食味道是成正比,但真的值得.坐位也很舒適,一班朋友或家人到此聚餐也是很好的選擇,推介.

用餐日期:2019年2月
感谢 leik

2019年7月14日点评 通过移动设备发表

之前佢推出过免费会员嘅优惠,做咗年半会员 ,食野有半价,所以偶尔黎食吓。
必点一定系ribs, 够入味,骨肉轻易就能分离。

感谢 Yvonne1616
2019年7月11日点评 通过移动设备发表

Ruby Tuesday其实价钱都偏贵,如果无做会员其实都唔系咁抵食。不过好耐无食过,有啲挂住啲芝士烟肉薯条,所以忍唔住去食。

每次必点芝士烟肉薯条,猪肋骨,汉堡包!!芝士烟肉加薯条真系绝配,再点埋个酱真系好好味!

汉堡包个size仲大过只手掌,4个人share岩岩好!!

猪肋骨今次烧得好似有啲㶶㶶地,味道不过不失!!

另外,仲点左个大虾意粉!! 意粉份量比较细,但大虾数量比想像中多,而且好新鲜!!

食物质素都ok,但环境同服务就麻麻啦,座位下面有垃圾,餐具有啲洗唔干净,门口个服务员态度真系差到不得了。如果再食唔会再黎九龙湾呢间!!!

感谢 littlefoodieee
2019年6月19日点评 通过移动设备发表

Ruby Tuesday 真系好少来食,因为除左佢个自助沙律吧吸引外,其他野都冇乜特别,又很贵。今次因为朋友有会员咭,所以就同佢食。

感谢 JoyceW2056
2019年1月8日点评 通过移动设备发表

Ruby Tuesday

点解会去食:
2018-12-20 我个buddy转工,转到去西营盘,恐怕短期内无机会撑脚枱喇!

食物新鲜程度:⭐⭐⭐⭐️
茄汤:好浓厚,好似食紧好多个番茄咁,配上一个小面包,好味道
牛排:生熟程度,恰到好处,个人认为略为薄左少少,酱汁略咸左少少,适合重口味的朋友

食物合适温度:⭐⭐⭐️⭐️
撞正今日好多公司开圣诞派对,搞到食物黎得好慢,所以都系新鲜出炉架!

食物惊喜程度:⭐⭐⭐️⭐️
带子海鲜意粉:充满住拉丝般的芝士,令爱吃芝士的朋友心醉,仲有块焗得刚好的蒜蓉包,香脆与软熟的溶和!

—————————————————
服务员态度:⭐️⭐️⭐️
不过不失,当日咁忙都无发老脾,好乐意帮我追单,仲keep到笑容,合格啦!

—————————————————
最重要系。。。我会唔会再去?
重游指数:⭐⭐⭐⭐

感谢 AnpatrichNg

去过Ruby Tuesday (MegaBox)吗? 请分享你的经验!