“天后 华姐清汤腩”
华姐清汤腩的点评

华姐清汤腩
香港排名第203 (共15,674家美食)
周围地区: 天后
周围地区: 天后
2020年12月26日点评 通过移动设备发表

呢一间系一间好出名嘅清汤腩,经常排晒队, 有阵时仲卖晒,出开黎就试试,汤底清,萝卜鲜甜,牛腩好霖好食㖞。

感谢 Foodie_carcar

2020年5月2日点评

牛腩很有牛味亦煮得很好味,肉麻很好,面质亦很好,汤底好浓,餐厅环境尚算可以,装修比较旧但很地道,会介绍朋友来吃

感谢 tinachan88976
2020年1月21日点评

同自己女朋友第一次黎食这间牛腩面,叫左佢地最出名嘅清汤牛腩同腩汁萝卜,真系冇得输。腩汁浓厚而且牛腩都好入味,值得一试。

感谢 Snowball20200
2019年12月7日点评

这间在天后的清汤腩经常要排队,这天经过见人不是太多,于是入去试试,叫了牛腩河,牛腩食落好林,汤底好清甜,不错

感谢 sorosin
2019年11月19日点评

听讲呢间华姐清汤腩好似几出名,趁放假就同屋企人嚟试吓。晏昼一点半嚟到,已经要开始排队,我哋排咗大约10分钟,就有位坐啦。我哋全部都嗌咗清汤牛腩河,各自拼墨丸、鱼蛋同萝卜。佢个汤底都算清甜,牛腩嘅份量都几多,但系比起一般嘅牛腩略嫌瘦左啲啲,个人认为如果带返多少少肥嘅话应该会更加好食。墨丸都几大粒,可以食到啲墨鱼粒,几好食。萝卜都算大件,好清甜。不过鱼蛋就普普通通,冇乜特别。

感谢 ParcoWong

查看过华姐清汤腩的旅行者还看了

去过华姐清汤腩吗? 请分享你的经验!