“非常好”

坤记煲仔小菜
香港排名第351 (共13,928家美食)
周围地区: 西环
周围地区: 西环
2019年9月8日点评

进来也都是上了岁数的人,味道肯定不差。点了招牌的茶,很古早的味道,香甜实在;在香港这座繁华都市吃出了小时候的味道!感动,价格也不贵,远比那些花里胡哨的品强百倍。

感谢 Rally01

2019年4月30日点评 通过移动设备发表

号称系全西最 jeng shit 嘅煲仔饭,真系要 check check 有乜咁巴闭,六点几去,虽然全场爆满,但系等左十几分钟就可以入座,食左两款煲仔饭,#窝蛋牛肉饭 $95 同埋 #腊肠滑鸡煲仔饭 $120,绝对系我食过嘅最贵煲仔饭,打其他为炭火烧,但整体个炭味冇乜,滑鸡就一般,腊肠正头冇肥得瘦唔太好食,而窝蛋牛肉就普通滑牛黎架姐,系流心嘅窝蛋叫做有啲睇头,整体冇乜特别,成煲嘅精粹优点只系得个饭焦可以赞,个饭焦系靓系脆而且系好有炭火味,其他真系碎料,经过嘅话可以试一次个名气就算

感谢 siumaigor
2019年4月28日点评

超贴地旧式煲仔饭店,唔好奢求服务态度。极力推介椒盐九肚鱼,煲仔饭略贵但味道出色,炒菜够晒镬气份量颇大。整体性价比中等偏上。

感谢 嘉龍 吳
2019年4月21日点评 通过移动设备发表

有友自远方而来,当然请他来吃吃香港地道美食。我们来到坤记煲仔小菜,虽然十分烦忙,但服务可以的,美食都还好吃的!

感谢 MikeC702
2019年4月2日点评 通过移动设备发表

冬天很快就会过,天气还冻,食埋今年最后一次煲仔饭,听朋友说这间比较出名,很多人,要提早订位,价格和品质比较高,可以一试。

感谢 Noki1

查看过坤记煲仔小菜的旅行者还看了

去过坤记煲仔小菜吗? 请分享你的经验!