“品尝台湾原味道,百乐自助餐任扫”
Park cafe的点评

Park cafe
香港排名第1,376 (共16,125家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年3月30日点评 通过移动设备发表

酒店:Park café (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸道南61-65号香港百乐酒店4楼

我真系好挂住台湾🇹🇼,尤其系台湾嘅夜市美食就更加令我回味🥺,最近专登去揾台湾嘢食𠮶阵,见到尖沙咀百乐酒店 @parkhotelhongkong_hk 4楼嘅Park café推出咗「台湾原味道」主题午市自助餐,啱晒我最近想疯狂食台湾嘢嘅谂头😍。而我闲日去就做紧成人每位HK$248加一,可以由12:00noon任饮任食到2:30pm

酒店嘅总厨为求带比客人家的感觉🏡,将好多台式食物以home-made嘅形式去处理,尽量唔用现成或者即食嘅来货,务求将食物水准提升到一个更高层次,俾你品尝到较为organic嘅台湾菜式。而除咗台式食物,仲有超过七十款肉类、小菜、沙律、海鲜、冻盘、甜品等比你拣😈

一开始梗系试咗佢哋嘅台式冻盘先啦😋,有台式鲜虾火腿蛋饼、台式凉拌卤豆乾,而我最钟意嘅喺台式麻辣鸡翼。厨房先将每只鸡翼嘅毛人手抆走,再浸入自己炒制过嘅卤水汁,加上秘制麻辣汁同辣椒🌶️,鸡翼食落冰冻爽口,麻辣香有啲似某米线店嘅麻辣汤底🤣

主食推荐唔可以错过呢个红烧牛肉面,佢哋嘅牛展、萝卜同汤底都喺自家调制,用牛展去熬制完个汤底,令汤底非常入味,而煮完汤底嘅牛展就用返,所以食落超腍,萝卜同埋刀削面索晒香浓嘅汤底,一定唔可以错过👍

另外仲有台式烟鸭胸香葱脆薄饼、台式盐酥鸡🐓、台式卤肉刈包、台式卤肉饭、台式肠等,俾你一次过可以品尝到唔同嘅台式特色美食。呢个台式烟鸭胸香葱脆薄饼仲有少少cross over咗中式片皮鸭嘅形式,将烟鸭胸取代片皮鸭;将脆薄饼取代荷叶饼皮,几得意🤪

台式糖水仲有姜汁芋圆糖水,加咗姜汁食落更顺口有味道,因为出面大多数嘅芋圆糖水都无咩味,依家秋冬季节仲可以暖吓身添😎

最后梗系唔少得食返啲甜品同雪糕啦,仲有自家制嘅窝夫同疏乎厘,亦有Dreyer’s嘅雪糕任食,我唔客气喇🤤

感谢 hinsonfoodhk
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文

2020年1月3日点评

有同事推介百乐酒店的自助晚餐,说它的性价比超高的,现在更有买一送一优惠, 折后才每位$304元 ,真的非常抵吃呢!
这间酒店位于尖东,位置方便,容易找到。
自助餐厅装修新颖、环境光猛,座位也很舒适,很适合跟朋友聊天共聚。
食物方面,选择也很多。冷盘方面,有生蠔、冻虾、冻青口、 长脚蟹。生蠔很新鲜,是来自纽西兰的,我一人更吃了20只!
刺身方面,有希灵鱼、三文鱼 、象拔蚌、蟹柳等。熟食方面,有萝卜炆牛腩、韩式猪仔骨、羊架、 牛扒 、花菇炆鹅掌、 芝士焗生蠔等。甜品方面,选择亦十分多,本人特别喜欢即焗葡挞,我一口气吃了三个!雪糕movenpick 和Dreyer's ,我主打吃的是movenpick雪糕 ,很多味道可以选择,当中我最爱吃云呢拿味,我一共吃了六球雪糕,朋友也笑我是大食怪!
今次的主题是「鲍参翅肚」,每人更可享用一客「鲍参翅肚」,这个价钱能吃到这些美食,只能「抵到烂」!
下次一定会再来。

感谢 Hahappi8
2019年12月5日点评

最近有买一送一价惠, 和家人一同聚餐, 食物种类没有因做推广价而减少, 仍旧保持质素, 最喜爱他的雪糕选择很多, 满足一众嗜甜家人

感谢 nataliemum
2019年8月12日点评 通过移动设备发表

放假来试了这儿的「仲夏鲜果派对」下午茶自助餐
中汤值得一试,是没有添加的乌鸡汤,浓郁的乌鸡味,好甜,好味!

韩式柚于鸡中翼可能已经炸了一段时间,不算很脆口,但是柚子味清甜,令人一食再食。

迷你和牛芝士竹炭汉堡的和牛有点老,没有想像的好味,但卖相吸引。

XO酱虾干炒年糕切成一口年糕,是萝白糕的口感,不错。

串烧有猪和牛,烧得有点过火,表层有点焦,但味道尚可。如果怕辣的人士则不要试了,因为我不能吃辣,一吃就觉得不适。

同场有无限量供应的青口、海虾和白蚬味道有一阵雪藏味,味道淡淡的。

甜品不错,选择也不少。个人很喜焗半熟芝士挞,淡淡的甜芝士味,刚出炉,暖暖的,一吃再吃!还有必食的是榴梿慕丝蛋糕,浓郁的榴梿味,食完整个人都精神了!香蕉奶盖奇亚籽杯也值得一试,健康美味!还有Dreyer's雪糕可以食,但是可以选择的味道不多。

感谢 fungfungsh
2019年4月4日点评

中意食呢次的自助餐!
第一: 有朋友生日优惠, 4个人生日果个免费, 另外3个都有八折, 仲有送小蛋糕同每人半只芝士焗龙虾~平靓正!
第二: 食物很多完化而且又好好食, 甜品款式仲要好多, 唯一不足系生蠔麻麻唔够新鲜
第三: 酒店很新净, 食物睇上去都吸引d, 侍应都有礼貌

感谢 Trisyeeee5

查看过Park cafe的旅行者还看了

去过Park cafe吗? 请分享你的经验!