“特别日式cafe”
3rd Space的点评 - 停止营业

3rd Space
周围地区: 上环
周围地区: 上环
2021年1月31日点评 通过移动设备发表

慢煮蛋乳酪配烤芝士面包|110
系捞埋乳酪同蛋同沙律一齐点个包嚟食
芝士面包好松软ε-(´∀`; )又带脆甜
好香嘅芝士味,重牛油味
酱仲有少少辣油,估唔到捞埋哂又几好食
酸酸甜甜少辣,奶香重又creamy!开胃
24小时浸煮鲜豚肉角煮慢煮蛋壳米茶渍饭|120
比起普通嘅茶渍浓郁,
相信会多咗唔少唔钟意食茶渍饭既人接受到
豚肉都好先而且好软淋,可惜系份量有啲小
☕️Hot Latte|35
好多泡!好creamy
☕️Flat White |38

感谢 snacklife_keepfit

2020年2月24日点评

明明呢间1年前已经好想黎试,点知拖延症太严重搞到最近先黎打卡.

盐烧西冷簿切牛扒慢煮蛋谷米茶渍饭 hkd$105
卖相已经加晒分,碗上满满既簿烧西冷牛排,
牛排上洒上炸虾皮碎同芝麻粒,入口脆卜卜好香口.
牛肉中间系慢煮半熟蛋,切开好浓橙黄色既蛋黄浆慢慢流出黎,见到已经流晒口水蛋黄超香,拌饭超正.
倒上绿茶令饭更湿润,慢慢饭变成精华,先混合牛既牛脂香同蛋香,后有淡淡既茶香既余韵.

Mocha hkd$48
朱古力底味好香浓又唔甜,加上咖啡味道带点回甘perfect match!

感谢 Cantzipmyjeans
2020年1月31日点评

上环舒适Cafe~ 这里的Pancake 这么有名,当然得一试!我们点了伯爵茶朱古力软心班戟 (Earl Grey Ganache Pancake) Pancake 松软,即点即制暖笠笠,伯爵茶味突出。(可惜混和朱古力酱和雪糕一起吃,伯爵茶味就被盖过了)

感谢 wingwingfoodfood

• 服务
    • 食物
2  感谢 Angelung
2019年12月13日点评

小店很多特别的墙画及放置了很多小摆设,很有特色 。
环境很适合打卡拍照。店内的班戟卖样吸引。
今次午餐尝试了,塩烧西冷薄切牛排慢煮蛋壳米茶渍饭。
有流心蛋拌饭;再加上鲣鱼汤为茶渍饭,很有风味!

感谢 Zoelyy

查看过3rd Space的旅行者还看了