“吃快餐”
Burger Joys的点评

Burger Joys
Eatigo
在线下单
香港排名第85 (共13,928家美食)
周围地区: 大佛口
周围地区: 大佛口
2019年8月31日点评 通过移动设备发表

同朋友食快餐,约喺朋友公司附近食汉堡包,而且地点非常方便,就系地铁站不远处。

芝士牛肉汉堡$109
特色双层芝士牛肉汉堡$139
套餐:包括薯条及饮品/啤酒
+21蚊(雪糕特饮:肥牛、黑牛)
+31蚊 奶昔

汉堡包入边层次丰富,有青瓜、洋葱、蕃茄。虽然汉堡不算太厚,大概半吋,有手打嘅感觉。汉堡份量十足,一口都咬不到整个汉堡。特别一赞的是面包包烘得香脆,即使包著蔬菜酱汁和汉堡扒依然能保持香脆度。另外,汉堡扒肥瘦平均,肉质软腍够滑又juicy,整体来说口感不错,加上2块芝士融化在汉堡扒上,一口咬下,浓郁的香气与肉汁即刻在口中爆发

Combo可自由拣薯条/薯堡/洋葱圈/扭扭著条

扭扭薯条/炸洋葱圈
新鲜即炸!薯圈口感酥脆,沾上蕃茄酱一起吃,好邪恶!

食邪恶小食一定要配啤酒,combo可选1/2pint beer ,餐厅有提供即斟的生力啤酒San Miguel。

汉堡包嘅质素都唔错,免+1快靓正。

感谢 lamaimei

2019年8月23日点评 通过移动设备发表

放工和朋友在湾仔聚旧,朋友带路来到呢间酒吧装潢的Burger Joys❤︎暗蓝氛围、高櫈圆枱、大电视一应俱全。未到7点,已经有好多外籍人士喺到Happy hour,气氛非常好

叫咗两杯招牌黑牛,即系可乐加雪糕,朋友食哂雪糕先饮,但正宗饮法当然是撞埋一齐饮

Single Burger,单层牛肉汉堡,但都极大个。面包松软、肉汁多、加埋个酱汁,非常出色

朋友的cheese burger,更加巨型,生菜蕃茄芝士等等夹埋一齐,好丰富最爱的甜薯薯条,竟然唔记得影相,炸得超脆,食落非常甜,是食过最好味的薯条!

感谢 yumipig
2019年8月17日点评 通过移动设备发表

汉堡包系正嘅,肉同包都好出色,不过今次黎主要系食水牛城鸡翼。香港有得食仲要好食嘅地方唔多,呢度系其中之一

感谢 GP03w
2019年8月5日点评

今天晚上我和弟弟选了我们公司附近的「快餐店」吃汉堡!未入内经已嗅到很浓的薯条香,但坐下来又不会觉得油烟很重!弟弟是「甜王」最爱甜食,他点了Strawberry Milkshake;他说milkshake没有太甜,而且吃到有果肉。鸡肉汉堡 轻轻煎好的鸡肉很多汁;汉堡用的包也脆!芝士牛肉汉堡 一口咬下去,一层层口感超强;浓郁的芝士和牛肉汁很好吃!

感谢 Uen Man C
2019年8月2日点评

今日喺湾仔工作,突然好想食burger,就同同事去咗burger joys。之前都有帮衬过呢间舖头,食物有质素,决定今次要再试下唔同食物。 Cheese burger 面包外脆内软,入面夹住厚厚嘅牛肉汉堡,外层煎得香口,内里十分juicy,有浓郁牛肉味。除咗芝士外,仲有大量蔬菜,蕃茄,洋葱同酸瓜,层次丰富,亦唔觉得好油腻。 炸鸡 系每次嚟到嘅必点食物,炸鸡外层撒满了椒盐,炸衣干身同薄身,十分香脆。 水牛城鸡翼 一份有六只,鸡翼肉质鲜嫩,外层沾满水牛城独有嘅酱汁,非常湿润,我同同事都一刻爱上。 曲奇忌廉奶昔 今次最有惊喜既餐饮,奶昔非常creamy,好似食紧雪糕一样,面层更有忌廉同oreo曲奇,我地仲加左百利甜酒(+$30),酒香令饮品更邪恶,但又非常满足。

感谢 TsoiY18

去过Burger Joys吗? 请分享你的经验!