“美国汉堡包专门店”
Burger Joys的点评

Eatigo
在线下单
香港排名第84 (共13,891家美食)
周围地区: 大佛口
周围地区: 大佛口

Burger Joys-美国汉堡包专门店

门而黑铁框的落地玻璃,配以红黄灯光的英文字霓虹灯管招牌,再配上汉堡包的图案,内里酒吧式的设计,电视播著球赛,饮酒聊天的好地方。

牛肉汉堡
厚度十足的汉堡,层次多而且分明,有烘脆过的汉堡包外皮、爽口生菜、洋葱、开胃的酸蕃茄、酸瓜,还有多汁的牛肉扒。

鱼柳汉堡
鱼柳汉堡也是经典的汉堡包,一样也是包含多种材料,主角换成脆炸的吉列鱼柳,即叫即炸的鱼柳,外皮香脆、内里鱼肉不干身,还配上鱼柳包的灵魂酱汁酸瓜沙律酱。

鸡肉汉堡
和一般的鸡肉汉堡不同,不是酱汁的鸡扒、也不是有炸粉的鸡肉,而是连着鸡皮一起煎炸的鸡肉,外皮脆、鸡肉多汁嫩滑,最重要是配上蜜糖芥末酱,完美的搭配。

蒜香鸡翼
一客六只鸡翼,大大只鸡翼上布满蒜粒,底味十足。

1  感谢 justforshan

「大大只嘅汉堡包,一啖咬落去,牛肉汉堡好juicy,加上脆卜卜薯条,配埋啤酒再睇曼联,咁先系男人嘅浪漫!」就系收到一个朋友打嚟嘅电话,我今晚就撇甩A姐,去咗湾仔Burger Joys,同球迷一齐大叫ole!

美式炸鸡
鸡肉外层炸到脆卜卜,入面肉质仲keep到鲜嫩,微微嘅辣味系重点所在,好滋味!当然仲要配上同炸鸡绝配嘅秘制芝士酱,层次立即double up!

蒜蓉薯条
薯条当然脆卜卜,薯味香浓,最重要当然系个蒜蓉味啦!蒜蓉味超香浓,好惹味。

芝士牛肉汉堡加煎蛋
牛肉当然系用上美国黑安格斯牛肉,煎得啱啱好,牛味香浓,肉汁丰富!而面包经过烘底,入面配有番茄、生菜、芝士、洋葱、酸青瓜同我哋add on嘅煎蛋,一啖咬落去好有层次,好满足!

鸡肉汉堡
一大块嘅厚切鸡扒,配埋生菜同蕃茄好juicy!最正系佢个秘制酱汁!

感谢 aandmdiary
2019年9月1日点评 通过移动设备发表

又系打麻雀日⋯⋯我啲girlfriend上嚟我屋企打麻雀⋯⋯香港人放松啲梗系要happy下啦⋯⋯又唔想出去食嘥时间!但系又唔想食中式外卖晚餐!今日转转牌头!想食汉堡包
我系主人家当然又系我去买啦⋯⋯
Burger Joys
位于湾仔嘅酒吧街!其实都几有气氛㗎!如果一班朋友喺度饮下啤酒吹下水都话几叹!
Signature
Double Cheeseburger
每日新鲜制造采用美国黑安格斯牛肉两份厚厚嘅安格斯牛肉!牛肉多汁嫩滑!肉质松软!牛肉味浓郁!配以特制酱汁!美味嘅芝士半溶状态精选面包真系超好味!
我哋叫左三份添!咪讲笑
Fish burger
呢个鱼柳包同一般大家食开完全唔同!块鱼柳大个包两倍!真系估佢唔到超级新鲜!外层得非常松脆! 又有鱼味!最重要返到屋企!食落都系咁好味咁酥脆!佢嘅酱汁又好味!
Onion rings
食汉堡包点可以少得洋葱圈⋯⋯松脆嘅面糊包着又新鲜又甜美嘅洋葱!外卖都可以保持咁松脆外卖都可以保持咁松脆超劲超劲
呢间餐厅整体价钱公道!食物质素有高!

感谢 ConnieW1690
2019年9月1日点评 通过移动设备发表

老婆出咗街冇人煮饭⋯⋯唯有同啲乖乖女揾食啦⋯⋯但系两个乖囡又话放咗工好攰又唔想出去!做父母梗系咁啦佢唔想出去食咁我咪买返屋企同佢地食囉乖女话要食汉堡包⋯⋯但系有要求唔可以一般啲!指定要我去位于湾仔骆克道君悦居地下
Double cheeseburger
食汉堡包如果唔食安格斯不如唔好食!呢间店系采用美国黑安格斯牛肉!非常juicy又有牛肉味!肉质鲜味!层次丰富!油分和口感一流!油脂香气系口里爆发⋯⋯加埋洋葱番茄双重滋味
Desire Nugget
呢个份量同价钱唔成正比⋯⋯超多!外层酥脆可口!内里又能保留肉汁!虽然我哋系外卖但系返到屋企仍然香脆!
Onion rings
呢个都系好好味!返到屋企仍然都系松脆无比!而且佢里面嘅洋葱超级鲜甜!
必食
Black truffle fries
份量非常大⋯⋯加上黑松露酱我个细女就最钟意啦⋯⋯
呢间店上菜速度好快!而且价钱都好合理!又好味!唔怪之得啲女要指定去呢间啦⋯⋯

感谢 HoF121
2019年8月31日点评 通过移动设备发表

同朋友食快餐,约喺朋友公司附近食汉堡包,而且地点非常方便,就系地铁站不远处。

芝士牛肉汉堡$109
特色双层芝士牛肉汉堡$139
套餐:包括薯条及饮品/啤酒
+21蚊(雪糕特饮:肥牛、黑牛)
+31蚊 奶昔

汉堡包入边层次丰富,有青瓜、洋葱、蕃茄。虽然汉堡不算太厚,大概半吋,有手打嘅感觉。汉堡份量十足,一口都咬不到整个汉堡。特别一赞的是面包包烘得香脆,即使包著蔬菜酱汁和汉堡扒依然能保持香脆度。另外,汉堡扒肥瘦平均,肉质软腍够滑又juicy,整体来说口感不错,加上2块芝士融化在汉堡扒上,一口咬下,浓郁的香气与肉汁即刻在口中爆发

Combo可自由拣薯条/薯堡/洋葱圈/扭扭著条

扭扭薯条/炸洋葱圈
新鲜即炸!薯圈口感酥脆,沾上蕃茄酱一起吃,好邪恶!

食邪恶小食一定要配啤酒,combo可选1/2pint beer ,餐厅有提供即斟的生力啤酒San Miguel。

汉堡包嘅质素都唔错,免+1快靓正。

感谢 lamaimei

去过Burger Joys吗? 请分享你的经验!