“感覺滿足的 🍔🍔”
Burger Joys的点评

Burger Joys
香港排名第16 (共15,289家美食)
周围地区: 大佛口
周围地区: 大佛口
2020年4月17日点评 通过移动设备发表

疫情依然末減,政府呼籲市民不要外出繼續留在家中。但日煮夜煮就算唔辛苦都食到厭,嘅然出到來灣仔一於放縱一下買外買回家。記得前面有間 Burger Joys售買 D burger很出名,曾入選全球50大;就決定品嘗它的風釆啦!
店鋪不大只有五六張檯,以酒吧型式營業。牆身裝上數個大電視無論在任何角度也看得清楚,相信若有球賽肯定堆滿哂人很熱鬧。午市餐廳有數欵set lunch 提供,價錢比起單買亦相宜很多。
Signature Double Cheese  + 1 Zero + Fried 1 Onion Ring $109
麵包烘得外脆內鬆軟。兩塊漢堡扒大大件咬落很 juicy, 原來是採用美國安格斯牛,所以牛味特別濃郁。再以鮮甜蕃茄、生菜、洋蔥、青瓜和芝士作伴菜,食得夠營又好好味。但勿忘這包用料實在太足,男仕食佢個口都要抹得很大;所以女仕可能要分開兩層來吃。
洋蔥圈脆漿很薄很脆,洋葱肉厚爽甜;分量唔少。
Fish Burger + 1 Sprite + 1 House Salad  $89
魚柳漢堡份量一D都唔輸蝕 ,又厚又大件魚柳炸得香口;混埋沙津醬和配菜特別滋味。
沙律菜新鮮份量亦唔少,最適合女士。
Buffalo Wings( 6 pcs)   $59
雞翼味道甜甜酸酸帶點微辣,應是混入泰式辣醬;再配上芹菜和紅蘿蔔條,感覺清新不肥膩。

用餐日期:2020年4月
2  感谢 shirleymonmon

2020年4月13日点评 通过移动设备发表

上星期同朋友去咗中环行下,见到呢间食汉堡包嘅餐厅几开阳,几通风就入去食个午餐。店舖唔算大,但系啲位就好松动, 而且个格局好美式好放松
首先叫咗个黑松露薯条,佢上面系劲多黑松露酱,薯条本身都好实净好好食,如果钟意食黑松露呢个一定要叫
叫咗杯热情果茶

之后叫咗个凯撒沙律,劲多巴马臣芝士, 啲菜都好新鲜

呢个系水牛城鸡翼啲将酸酸甜甜大少少辣味,佢仲会比多一个蓝芝士酱俾你,你可以点新鲜嘅西芹食真系非常之配搭,蓝芝士好新鲜你会食到一粒粒嘅芝士,都系果句如果你钟意食蓝芝士就一定会试

最后当然要试佢哋嘅牛肉汉堡包, 面包好松软同你平时食嘅面包唔一样,同埋佢里面嘅汉堡系手打嘅,好多汁

咁就过咗一个轻松嘅下午

感谢 charleswa321
2020年4月12日点评 通过移动设备发表

放工系湾仔附近想Chill一下,见到这家有点像酒吧又传来肉的香气,就和朋友进去了。看到Menu才发现是汉堡包店呢~

看到他的Cheese Burger是店家推荐的,我们四个二话不说也点了这个,还可以加不同的Toppings,如黑松露、芝士、菇等等。除了单点包之外,可以叫 + $30 套餐Combo,便会送饮品和薯条~最惊喜的是,除了一般薯条外还有多款选择,如炸蕃薯条、芝士烟肉酱薯条,还有香港少见的脆薯球都有!真的不能错过脆薯球!喜欢吃薯饼的你真的不能错过!

而这个汉堡包一上菜时便传来牛油的香味,初时以为系肉的香味,但咬下去就知道,面包香脆的效果是因为用牛油煎过!肉排厚而不硬,有啖啖肉汁,我点餐时加了黑松露,还加了不少呢。另外包里的蔬菜也非常新鲜,中和了肉的油腻。

饮品方面推介这个曲奇味Milkshake,看Menu的图觉得实在太好看了,而且上面满满的Cream很滑~但吃薯条还是要配啤酒,相对传统老牌,推介Rogue(Dead Guy Ale),这款麦啤除了重麦味更有一阵香气,味道非常有层次,下次再来都要点这杯!

感谢 akii414
2020年4月11日点评

真的没有夸张, 最近睇杂志介绍
说burger joys 的汉堡成功列入世界Top 50 的其中一位
所以我专程去试一试
首先餐厅环境好舒服, 播放著pop music!
之后我们一行二人就叫左一个芝士牛肉汉堡餐!
配黑松露薯条及曲奇奶昔! 另加一份水牛鸡翼6只!

首先个牛肉汉堡真系好好味, 个包好松软, 牛肉好多汁, 芝士份量岩岩好!
店员还很贴心地问需唔需要将个包切开一半, 方便我们两人分享一个包!
薯条是美式幼薯条! 唔差!! 配埋黑松露酱!
曲奇奶昔好好饮!!
最后水牛鸡翼 - 系美国既味道! 有点辛辣, 不过还可以!
整体而言, 我觉得要黎一个轻快既午餐! 又唔想食平时食开既老麦或mos burger.
Burger joys 绝对系超值又美味! 我会再回头, 见邻台食既炸鸡粒好像也不错!

感谢 kwokclaw3
2020年4月7日点评 通过移动设备发表

朋友带我嚟呢间世界排名的汉堡包店,果然名不虚传。

汉堡包外边微煎焦香,包好柔软,咬落去,充满牛油的香味,而且牛肉仲非常juicy。

即叫即炸嘅黑松露薯条,配埋我最钟意嘅士多啤梨奶昔,大镬啦,呢杯肥仔水仲咁大

感谢 joey20202

去过Burger Joys吗? 请分享你的经验!