“ 高质手打汉堡bell店😋”
Burger Joys的点评

Burger Joys
香港排名第31 (共15,673家美食)
周围地区: 大佛口
周围地区: 大佛口
2021年1月18日点评 通过移动设备发表

一直都知道依间汉堡包店几多foodie推荐 但系都冇机会试 今日黎到 non peak hour都要等位就知道汉堡质素有返咁上下

芝士牛肉汉堡$109
手打牛肉汉堡咬落去有肉汁 一啲都唔干争争
同半溶嘅芝士一齐食加埋新鲜蔬菜嘅咬感
加分位系个汉堡包 布里欧质感 好似蛋糕咁软绵绵 用牛油烘香埋 香喷喷

鸡肉汉堡 $89
鸡扒系鸡胸部份 食落一啲都唔柴 嫩滑又多汁 真系估佢唔到
配埋蜜糖芥茉酱真系一啖接一啖停唔到口

蒜香鸡翼(6只) $59
同行友人唔食辣最后冇拣到水牛鸡翼 但系依个蒜香鸡翼一啲都唔输蚀
鸡翼炸得好脆口 锁住里面嘅肉汁好多炸蒜系面仲有泰式酸辣酱 酸酸甜甜好开胃

Burger Joy
骆克道42-50号君悦居地下E舖

感谢 eatwith4feipor
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.au 查看原文

2021年1月12日点评 通过移动设备发表

一向钟意食汉堡包的我 , 今日嚟到湾仔就试下呢一间
burger 呢一间burger 位于湾仔骆克道。 佢最出名就系用纯牛肉汉堡 打造而成。

首先我叫咗个芝士汉堡 加咗41蚊 要一个set

芝士汉堡 水牛芝士配上 纯牛肉汉堡 咬落啖啖 肉汁口感丰富面包 外面热 内里 软

一啖咬落去牛肉的质感好好, 块牛肉非常之juicy

薯条我爱咗薯圈咬落香脆可口 配上汽水非常之 挟

之后仲有一个就要牛肉汉堡, 块牛肉同样系好高质素 完全冇杂质 纯牛肉。

一口咬口好好 而且包装精美值得推介

感谢 interbati19
2021年1月12日点评

一间充满外国人特色的汉堡店,座落湾仔的酒吧街,人来人往都充满著外国人,疫情下去不到旅行,也得以去这里吃一顿,逛逛以解出国之情

鱼柳汉堡~鱼柳足足有成一吋厚,外脆内软,,还能保持鱼柳内里的水份感,酱汁也多

磨菇素汉堡~想不到素食的汉堡也这么好吃,面包很厚身而软棉棉,素扒也混合了多种素材,味道层次感突出,好吃

水牛城鸡翼~很辣的啊,但很刺激好吃鸡翼肥嘟嘟,肉质细满,满满的水牛城酱包裹整只鸡翼,大大的满足感

感谢 angelkwok911
2020年12月30日点评 通过移动设备发表

每次来湾仔都会想念这间汉堡包店

餐厅不算很大,但限聚令关系都只能买外卖

芝士牛肉汉堡 - 可以说是这间店的招牌汉堡包,有牛肉,芝士,洋葱和生菜,是经典的汉堡包配料。芝士味非常浓郁,佢想有口感的牛肉汉堡,啖啖肉,令人吃不停口。而最值得要提的是面包,加入牛油烘焙的,十分有诚意

鱼柳汉堡 - 卖相非常吸引,厚切的鱼柳扒沾满了芝士,非常足料!鱼柳炸得香脆可口,鱼肉十分香滑

点了个套餐可升级至蕃薯条,番薯条外卖都还十分香脆,蕃薯味道重

这间汉堡包店真的是非常高质,时不时会想念再吃

感谢 muisasa
2020年12月26日点评

同朋友肚仔饿,去买外卖填饱个肚先
又去湾仔啦,今次想食汉堡包,一定够哂饱

朋友话要食个有牛肉嘅包,咁就拣咗呢个
Cheese Burger $109
芝士牛肉汉堡,香软面包爽埋紫洋葱半溶芝士生菜酸青瓜新鲜又健康;自制牛肉扒口感又香又Juicy,夹埋半溶芝士,食到LamLam脷

Mushroom Burger $89
杂菌蘑菇芝士汉堡(素食),中间有块厚厚嘅蘑菇扒,用鲜冬菇、白蘑菇、大啡菇及其他杂菇切碎后整出嚟,外层香脆;面包松软,口感好正;面包内夹有紫洋葱半溶芝士蕃茄生菜酸青瓜口感丰富

Desire Nugget $59
美式炸鸡配车打芝士酱
炸鸡点埋车打芝士酱真系超级好食,炸到劲香脆,食到唔停得口

@Burger Joys
湾仔骆克道42-50号君悦居地下E舖

感谢 SukiYeung

去过Burger Joys吗? 请分享你的经验!