“✨惊喜的自助餐💕”

Mr steak buffet a la minute
香港排名第1,331 (共15,693家美食)
菜系: 美式烹饪
用餐选择: 自助餐
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2020年12月27日点评 通过移动设备发表

Mr.steak 自助餐一直都很想试
真的非常多人,所以最好预先打电话预约!
不同的区域,有熟食区、刺身区、冷盘区、海鲜区、甜品区等,选择超级多,简直无从下手
日本A5和牛寿喜烧,爱上入口即溶的和牛,底下仲有蔬菜~当然不少得香煎和牛,油脂分布均匀,热辣辣入口!
香煎鹅肝,可以慢慢享受油脂在口中溶化的感觉
龙虾大大只!肉质扎实,啖啖肉,如果有人帮你拆壳,都系一种幸福喔❤️当然啦,其实自己都好容易拆~
另外仲有新鲜的生蠔,鲜甜肥美,而且带有少少海水味,新鲜入口~仲有其他刺身,例如甜虾好新鲜又鲜甜,厚身的三文鱼全部都想食落肚!
朱古力心太软,新鲜焗制,可以写上自己自订的话语想写什么都可以,还可以画图希望所有人都愿望成真啊~
极为浓郁得朱古力味,微脆的外表,里面有澎湃的朱古力

感谢 CatcatNekou

2020年9月6日点评 通过移动设备发表

Mr. Steak Buffet à la minute (铜锣湾)
铜锣湾告士打道280号世贸中心6楼
-----
疫情下好耐都无出街食晚餐,一放宽之后,想出街食野嘅欲望实在系揿都揿唔住,刚好呢间Buffet做紧晚市自助6折优惠,所以就即刻book咗同朋友一齐星期五收工之后去食,原本以为呢一个时候会少咗人出去食Buffet ,结果嚟到都非常多人,所以有兴趣都最好预先打电话预约。☎️

✨佢哋有好多唔同嘅区域,例如有熟食区、刺身区、冷盘区、海鲜区同甜品区等,款式甚多,B仔就唔一一详列,直接挑选几款我认为值得一试嘅同大家重点介绍下。

龙虾:回本必食嘅龙虾,大大只、外壳色泽红润、肉质扎实弹牙,啖啖肉咁,又容易拆壳,唔食返几只简直对唔住自己。

龙虾沙律酥:适合中意龙虾但又懒得拆壳嘅人。酥底非常脆身,入口松化,而上面嘅龙虾沙律,则多肉少酱,感觉非常真材实料,B仔食完一旧又一旧。

焗酥皮龙虾汤:系,冇错又系龙虾,因为佢地嘅龙虾食品,味道确系做得不错,龙虾汤非常浓稠,而酥皮嘅牛油香更系令人闻到都已垂涎欲滴,每次一出炉都会有一堆人蜂拥而至。

蟹粥:即叫即煮嘅蟹粥,用上只只肉肥膏满嘅新鲜螃蟹黎熬煮,粥底鲜甜,本来只系叫一碗黎浅尝,结果忍唔住食咗两碗。

粉丝蒸扇贝:又系另一款令人非常惊艳嘅海鲜,厚肉嘅扇贝一啲沙都冇,而且蒸煮嘅火候控制得啱啱好,入口又嫩又弹,加埋索晒海鲜鲜味嘅粉丝,perfect池!

虫草花淮山排骨鸡炖汤:真材实料,没有一点味精的味道,系实实在在嘅高质老火汤,就好似阿妈煲俾你饮咁健康,而且非常滋润。

美国极黑和牛寿喜烧:香香甜甜嘅寿喜烧汁,配搭爽口且牛味浓烈嘅极黑和牛,教人如何不爱。

猪脚姜:软腍入味嘅猪脚姜,皮Q肉弹,啖啖入口尽是满满骨胶原嘅感觉。

和牛铁板烧:佢地选用咗特选嘅日本黑毛佐贺牛,全部现切现烧,雪花分布非常平均嘅和牛系铁板上轻轻翻几翻就可以上碟,入口牛脂味非常丰腴,系B仔全晚最中意嘅美食之一。

北海道牛乳布丁:幼滑细腻嘅布丁质感,加上浓厚嘅北海道牛乳味,令人欲罢不能,一再encore。

朱古力心太软:呢款心太软,系Mr steak嘅经典之作,同人讲无食过佢地嘅心太软,同无黎过Mr steak几乎无分别。新鲜焗制嘅心太软,朱古力味极为浓郁,外层带有少少微脆,一切开澎湃嘅朱古力酱就蜂拥而出,放入口中,浓烈嘅朱古力浆同蛋糕令到每一个味蕾都幸福到好似热恋中咁,系每次嚟到,必食最少三个以上嘅甜品。

B仔整体评价:8/10个
B仔抵食程度:8/10个(6折中)
B仔环境评分:8/10个
B仔味道评分:8/10个
B仔回头机会:8/10个

#swallowhongkong
☺️快D跟住B仔一齐吞食香港啦!
#swallowcwb

感谢 Swallowhongkong
2020年6月28日点评 通过移动设备发表

今日一家人同去Mr Steak食自助餐,上了世贸一出电梯已经见到排长龙,好彩预早book位。但是Book位也很困难,不是日子满了,就是打不到,真是少些耐性都食不到。
今个月优惠就是6折,算不错吧!最后一日也享受到。
在进入前每位都要量体温,而且洒精洁手液随处可用,出去取食物也要戴口罩,防疫安排做足。
环境:地方够大,枱与枱之间不会太迫,走起来也很舒服。
食物推介:美国极黑和牛、佐贺产和牛、酥皮焗牛肝菌忌廉汤、龙虾及面包蟹。
心太软传情达意也是一种令人窝心表达安排,若果生日、对爱人表达情意及父母仔女也可透过师傅写下心情。

感谢 moungmoung
2020年5月15日点评 通过移动设备发表

三月头我生日朋友请我去食呢间自助餐,呢间野小编我己经食过好多次,因为疫情底下,我地六点去到,得三四台客之前系成日爆场,今次去仲要无生蠔,不过唔紧要啦每次去到一定系先食两碟长脚蟹佢三月份主题系有韩牛,咁我都有食多份,呢间野最开心系可以写纸仔放落个盘到,咁你转个头去返就可以拎到一份用大既白色碟加上厨师帮你手写的字,可以写好多野,例如「生日快乐」个类型字眼,如果你同女朋友/老婆周年庆都可以黎写返句佢地收到实好开心好浪漫

感谢 elainechannm
2020年4月21日点评 通过移动设备发表

庆祝妈妈生日来了吃自助晚餐,
正在做佐贺和牛主题,有煎的有汤煮的,即叫即整
煎及煮都保留了牛的香味
而且有生蠔任食,长脚蟹,寿司热食选择多~
见到有可以写上祝福字句的心太软,
立即为妈妈写上了"生日快乐"
除此之外,还希十分多款的甜品!

感谢 eating t

查看过Mr steak buffet a la minute的旅行者还看了

去过Mr steak buffet a la minute吗? 请分享你的经验!