“令人满意的西餐”
Sky726的点评

Sky726
12/3周五
20:00
香港排名第1,194 (共15,642家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2020年12月5日点评 通过移动设备发表

星期六晚同男朋友撑枱脚,又忙左一个星期,决定今晚食西餐,放慢一下节奏,喺OpenRice见到呢间餐厅做紧买一送一优惠,有意粉又有牛扒食,所以就决定嚟呢间。

间餐厅系大厦最顶层,一出lift 见到餐厅环境非常有情调,而且挂满左圣诞灯饰同装饰,几有节日气氛。门口当眼位置有放咗消毒酒精啫喱。 店员同我哋简单讲咗一次买一送一嘅优惠可以点用之后,就带咗我哋入座,服务态度几好,有讲清楚边啲有优惠,同埋每人要order一杯饮品。

我哋都点左香煎美国安格斯西冷牛扒280g $318 ,卖相非常靓,有一块厚切牛扒,芦笋同埋薯蓉。牛扒表面煎封锁住肉汁。我要左七成熟,熟度啱啱好。牛味浓郁,充满肉汁,有嚼劲。牛扒原汁原味嘅,我哋叫咗店员俾啲盐同黑胡椒调调味,味道更加好食 芦笋清新爽口,薯蓉香滑软绵。

饮品我叫咗Coco tail $68 ,有八折优惠都几好。类似系水果嘅mocktail 甜甜地几好饮

总括来讲呢间餐厅都唔错,布置有心思,员工服务态度几好,食物质素唔差,价钱仲有优惠,下次会再嚟。

感谢 Nancyyung

2020年9月16日点评 通过移动设备发表

旺角,车水马龙。当中难得一间餐厅水准颇高的餐厅。墨汁意大利饭带出海水盐味却又不带腥,一口饭放入口内两秒后,盐味由舌中开始渗透至整个口腔,整顿饭不觉得腻,也不会济。饭感软硬适中,是传统炖饭口感。墨鱼口感有劲,嚼得有点耗牙力。甜品是朱古力合桃蛋糕,喜欢朱古力可一试,我个人不太推荐蛋糕。

我之前曾在这间餐厅吃过晚餐,当中的墨西哥芝士薯条,慢煮系列及自家制cocktail 都很高分。相对价位较高的餐厅对应着全球价位最高的地皮。

一间餐厅能做出让味蕾开花的食物,而我吃到,没有比这更幸福的事。

感谢 lammmching
2019年10月19日点评 通过移动设备发表

琴日星期五收工后同朋友打算来sky726饮野同食甜品,因为之前试过佢d甜品都好有特色!
点知今次去副撞岩halloween主题,环境都布置到好halloween
再上佢fb search下halloween餐的样子,就决定点黎应下节啦!

头盘系荔枝沙律
荔枝好甜,唔似罐头荔枝。蕃茄配feta cheese ,再加埋带酸味的沙律汁,好夹

小食系 血手指造型的饼乾,几可爱,味道ok, 几脆口。

西瓜冻汤
我第一次饮冻汤,好特别! 有西瓜味,但唔似平时饮嘅西瓜汁饮品,系带有少少咸味, 又有一点蕃茄味, 几fresh。蝙蝠系西瓜肉

香草餐包, 几香香草味,口感软熟

主菜我拣左红酒烩羊膝
呢个系出乎意料嘅好食:love:羊膝炖得好稔,好易就将骨同肉分开, 而且好入味配菜亦好有心思,本身以为点解薯蓉又要加上薯条咁奇怪,但原来唔系薯条,系甘笋。甘笋脆口又大又甜味,令成碟主菜又增加不同口感。薯蓉就好绵滑

甜品系朱古力蒙布朗蛋糕,造型好靓!又再一次被sky726 的甜品所吸引!
首先朱古力蒙布朗蛋糕出面系朱古力慕丝,入面有朱古力雪糕体同cream, 好浓朱古力味。另外又以白朱古力制成棺材造型,装上士多啤梨同蓝莓, 好别致! 白朱古力好滑,而且系好味的!!
好钟意呢款甜品:)

饮品系brain freeze
用奇异果做沙冰,味道酸酸甜甜,几清新,配上上脑造型的啫喱,都几Halloween。

感谢 yanyan330
2019年8月24日点评

系揾间方便餐厅撑台脚嘅时间,第一次上黎弥敦道726顶楼,原来可以俯瞰旺角景,好有居高临下嘅感觉。前菜选择几多而且配搭新鲜,我地决定要试两种。牛油白酒煮蓝青口伴法式薯条蓝青口几大粒,酱汁加入番茄同西班牙辣肉肠,微辣,薯条系粗薯,热食好滋味。香煎蟹饼件藜麦蒜泥蛋黄酱蟹饼份量几大,两个人分享都够满足,面层炸得香口,内里啖啖蟹肉,蒜泥蛋黄酱同蟹肉劲夹,柠檬放喺小工具入面,唧柠汁都唔会整污糟只手,好贴心。是日餐汤系周打蚬汤,除左蚬肉之外仲加入左洋葱同三色椒,三色椒经过处理只剩甜味,冇左我最怕嘅苦味同草青味,汤质地creamy,配埋热辣辣香草包一齐饮几唔错。

感谢 ckn540
2019年8月5日点评

服务一般,食物一般,环境一般,消费则不一般,未能符合食物价值,应该不会再次消费了。地点在太子与旺角之间,虽然是顶楼,但窗口位置太少,而景色都是一般,因该楼宇都是食市,不同层数各国有不同美食,人流众多,在门口排上长长的一条人龙,没有耐性的不建议到上述餐厅用膳,而食物的质素未能符合食物的价值,份量亦不足,点了了款食品,羊架,牛扒及意粉,人均消费$350 ,吃完回家已有饥饿感,要再找食物填肚,总括来说,一般的水准,未能达到期望,有较大改善空间,否则会缺乏竞争能力,影响消售生意。

感谢 hello_kitty_loves
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文

去过Sky726吗? 请分享你的经验!