香港
发布
收件箱
搜索

“香港美食”

十八座狗仔粉 (佐敦)
在线下单
香港排名第1,530 (共13,964家美食)
周围地区: 佐敦/油麻地
周围地区: 佐敦/油麻地
2019年9月4日点评 通过移动设备发表

香港真的是一个美食之都,有不少特色美食,不论价钱高定低,都有。十八座狗仔粉是其中一款街边小食,食落有些似碗仔翅加银针粉,都几特别!

感谢 JoyceW2056

2019年8月28日点评 通过移动设备发表

喺旺角成日都经过,但无乜机会试。今日喺佐敦终于入去食到呢间米芝莲推介嘅街头小食。
叫咗招牌狗仔粉,加埋枱面嘅辣菜甫,就超正,
另外再叫埋碗仔翅,烧卖食。

感谢 Yvonne1616
2019年8月18日点评

「十八座狗仔粉」久仰大名,从来无食过狗仔粉,很好奇佢系咩味道,今日终于揭开佢既神秘面纱!

点单纸有「多葱/走葱」两个选项,好贴心~

驰名狗仔粉 $30
食落似港式乌冬既口感,不过佢短身啲,可以用匙勺黎食。菜甫脆脆既口感好正,提起晒成碗狗仔粉既味!食得辣既话记得加埋辣菜甫,味道一流。

香辣鱼蛋 $12
原来系陈皮鱼蛋黎,实实既口感同浓烈陈皮味个人不太喜欢,不过蒜味辣椒油好正。

鱼蓉烧卖 $12
烧卖「面粉」口感太重,同样都系麻麻地。

翅滚火鸭髀 $30
烧鸭髀煮过后肉质依然嫩滑,同埋层皮真系好香口,最方便系槌位已经包左张纸,可以成只髀拎起大啖大啖咬,好爽~

感谢 Pinkpump
2019年7月30日点评 通过移动设备发表

大不如从前的十八座狗仔粉, 以前吃的时候感觉很多虾米很有虾米嘅味道,现在只有味精的味道, 应该唔会再食。

感谢 Irene12cheng
2019年7月13日点评

招牌狗仔粉不过不失,没有别人所讲好食,不过份量还可以。汤汁浓但配料不算很好,附近有更好的选择但价钱较贵

感谢 LionelW40

查看过十八座狗仔粉 (佐敦)的旅行者还看了

去过十八座狗仔粉 (佐敦)吗? 请分享你的经验!