“贵价甜品,不值得尝试”

甜蜜蜜甜品专门店 (尖沙咀)
香港排名第181 (共686家甜点)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年3月15日点评 通过移动设备发表

喺尖沙咀食完饭,想食甜品。同朋友路过见到甜蜜蜜有位,所以就入咗去食。
去到甜品嘅餐牌都算多选择,但价钱贵,虽然明白尖沙咀地段系贵啲,不过唔系好抵。
而舖而好逼,坐得都几辛苦,大动作少少就撞到隔离同后面嘅人。

面面俱圆
其实系炖椰皇,入面加咗啲海底椰、汤圆、小丸子同埋芋圆。得个汤圆系正常之外,小丸子嘅颜色望落好奇怪,除咗白色仲有粉红同埋灰色,个椰汁底好稀,好似饮紧水咁,入面嘅芋圆真系好难食,咬落去系一pat嘢,完全冇烟韧嘅口感。

朋友的爆珠香芒小丸子,都话味道一般,芒果味道淡。

椰皇桃胶炖鲜奶蛋白及桃胶小丸子味道一般,都系个句唔值得咁贵,如非必要都唔会再有机会去食呢间甜品谱,宁愿去帮衬返连锁店

感谢 chowsuky

2019年12月16日点评

食完正餐,就梗系要食埋个甜品架啦!! 尖沙咀有唔少甜品店,平时食开中式,今次转食西式,等候时间再长D,但都不减人龙。

等左大概4个字就入得,不过座位比较挤迫,预左无得慢慢叹。身为绿茶控,见到呢度有绿茶心太软,即刻拣左佢,无再被其他甜品诱惑到。
焗绿茶心太软伴豆腐雪糕 $64
餐厅摆碟几有心思,一D都唔求其。心太软虽然岩岩焗起,但香气完全比唔上朱古力心太软,两款心太软同时上枱,但只味到香浓既朱古力味….令我有点后悔点左绿茶味。
试左两款心太软,都系朱古力味好食D,朱古力香浓且有少少回甘香,但绿茶味就少左D层次。

焗香橙朱古力软心梳乎里伴青柠雪葩 $62
呢个等左近5个字先到,我怀疑小店系等几个梳乎里order先一次过焗,因为比我地迟入座既客人都同时上梳乎里。友人表示味道麻麻,橙味偏淡,唔值得等咁耐。

焗朱古力心太软伴雪糕 $62

感谢 saisaic
2019年11月30日点评

和连锁甜品店的最大分别,就是这里的食材都很新鲜,不像是罐头开出来的味道,做法也很传统,人气很好,很多人在光顾,虽然有点贵,但是值得!

感谢 MTLeeStyle
2019年2月27日点评 通过移动设备发表

直接用受欢迎港产经典电影作为店名,
开分店在老尖沙嘴,
本店在半山,
摆明就是啅头嘢,
租金贵加想捞钱,出品一般。

感谢 Tomaz
Tripadvisor 中国会员
2019年2月23日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2019年2月

查看过甜蜜蜜甜品专门店 (尖沙咀)的旅行者还看了

去过甜蜜蜜甜品专门店 (尖沙咀)吗? 请分享你的经验!