“非常好”
点心代表的点评

点心代表
在线下单
香港排名第3,539 (共13,926家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2019年8月11日点评

既有一些传统茶楼的点心,也有香港茶餐厅的食物,重点是造型都很给心思,蜡笔小新系列实在太可爱,看着都有种舍不得吃的感觉,推荐!

感谢 Sunnyhk223

2019年8月1日点评 通过移动设备发表

近期网上大热蜡笔小新主题点心,童年回忆番哂黎呀!
讲到蜡笔小新呢...梗系唔可以忘记佢成日露pat喇!
甜品有两款都系以佢个patpat为亮点,必食呀!
鲜杂果屁屁啫喱杯
杂果沙律+杂果啫喱色彩夺目
滑嘟嘟震腾腾嘅奶冻pat pat,超可爱呢!
暧昧朱古力流沙包
朱古力馅味道香浓,甜而不腻。
虾虾霸霸鲜虾饺
以妈妈训骂小新&小白&小葵为题,好有戏剧感呢!晶莹剔透嘅虾饺皮内藏原只大虾和手切本地猪肉...超爽弹!
小新举铁炸云吞
配合番2020东京奥运会,当中有不少蜡笔小新点心都以运动造型出场,kawaii呢!
唔单至卖相一流,质素都very good!
炸云吞即叫即炸...咬落爽爽声,香脆可口

感谢 Foodietiff
2019年5月14日点评

点心代表不时会以一些卡通人物做主题,其中一次的主角是来自荷兰的米菲兔Miffy,有朋友非常喜欢它,刚巧那段时间是她生日,所以就来这里为她庆祝生日。
等位等了应该有一小时,坐下来已经肚饿,立即点到全枱Miffy食物,想不到除了卖相精美外,食物质素也很好[强]

感谢 unizfree
2019年4月30日点评 通过移动设备发表

百变小樱 x 点心代表

点心代表推出左一系列百变小樱Clear咭主题美食,包括多款点心、甜品和饮品等。见到童年回忆百变小樱,当要同屋企人去食饭打个卡啦!听讲最近新出有鲍鱼叉烧酥,当然要试吓啦。上碟的时候发现鲍鱼是原只上,菜式诚意十足。而且叉烧酥的酥皮松脆,值得一试。其他的麻辣菜式味道也很不错,食落辣得来不会是死辣的那种,带点咸香。Nice
点心代表尖沙咀弥敦道100号The ONE 3楼L308号铺

感谢 Kwan09
2019年4月30日点评 通过移动设备发表

继蜡笔小新点心系列之后,又一重点人物叉嘴兔 Miffy 黎到香港啦 有边个都系 Miffy 迷 系唔系 Miffy 迷都好啦,睇落都系好 qq 好治愈呀亲 ❤️
次次黎到一定必点左上图既 #米菲蛋黄流沙包 同黎自非洲既 #梅儿朱古力流沙包,例牌 beat 到佢黄胆水屎水都呕埋出黎,话需如此,咁多样点心最中意一定系朱古力流沙包,系朱古力呀哈利
而右上图为 #米菲鲜虾饺,三只摆埋一齐非常 qq 杀得最多女士尖叫声 ‍♂️ 最搞笑造型奖一定系归右下图既 #晚安海鲜肠粉,即系虾肠,整到好似 ...... 大吉利是过你囉,样子总算安详,哈利路亚 ‍♂️ 最佳主角 goes to #蜂蜜流心西多士,睇下个妆靓到,喊到成面眼屎,虽然系临时演员姐,但系临时演员都系演员,又要 call 霞姨出黎搞搞去

感谢 siumaigor

去过点心代表吗? 请分享你的经验!