“绝代双猪饭”

陆记正宗桂林米粉
香港排名第2,838 (共13,928家美食)
周围地区: 元朗
周围地区: 元朗
2019年8月12日点评

今日试左 绝代双猪饭 (猪颈肉加锅烧肉)猪颈肉够薄够脆,锅烧肉个皮好脆,有保留到肉汁,大碗又抵食,$51 晚餐真系好抵,仲有饮品甜品!另外朋友食咗锅烧肉粉,桂林啲米粉原来好弹牙,同埋啲粉好多,真系男女都可以食到好饱!

感谢 MingK157

2019年3月13日点评 通过移动设备发表

门口唔太起眼,但身为元朗人一定识陆记☝午市饭餐仲送餐饮+水晶凉粉/例汤,大碗夹抵食~

#绝代双猪饭 $54
烧肉有4大块,皮系硬脆既,肉质偏瘦厚实同柔软既猪颈肉成对比碗中间仲有微甜既肉燥,一碗集合左3种唔同口感既猪~

感谢 WayneTF
2018年11月19日点评

这是一间老店,从小就常来光顾。双猪饭非常美味,份量大,一个人吃不完,下午茶的鸡翼米粉很好味,份量刚好。水晶凉粉是一大特式。会继续支持。

感谢 989maggiel
2018年6月15日点评 通过移动设备发表

依间食店系元朗开业多年
最特别系门外贴左好多食物的照片
而食店最出名的食物系绝对双猪饭
食物的价格不算太贵

感谢 tommytang105
2018年4月14日点评 通过移动设备发表

双猪系烧肉猪颈肉,系呢到既招牌菜。烧肉浸过汤都仲系脆既!份量都好大,食哂成碗真系好饱,加埋甜品超正,系透明凉粉黎

感谢 pongponglaw

去过陆记正宗桂林米粉吗? 请分享你的经验!