同老婆第一次结婚周年,就卜左梦寐以求既文华扒房晚餐黎庆祝💕
我地都系第一次食,首先环境充满气氛,好适合情侣享用晚餐
餐厅既职员先同我地confirm booking后就带我地入座,可能知我地系庆祝aaniversary所以安排左张窗边既枱俾我地,仲有玫瑰花摆设,相当浪漫
侍应morgan好有礼貌同亲切咁为我地送上香槟,并介绍佢地既餐牌,我地点了几道远近驰名既菜式
首先餐厅会送上头盘小食同面包,因为好肚饿就忘记左影相,但小食既烟三文鱼mousse 挞好香好好味,而面包亦都好松软,我仲嗌多左份面包黎之后配汤食
首先上菜既系当晚既法国生蠔,我太太食到停唔到口,赞不绝口,话好鲜甜既蠔味又爽口,而我唔食生蠔既就点左份餐厅house smoke既烟三文鱼,仲会系你面前先切,充满烟熏香味入口又够油脂,正!
跟住就系好出名既lobster bisque,个汤系我饮过最好味既龙虾浓汤!先系碗入面放上龙虾肉同忌廉,再系客人面前先注入浓汤,龙虾肉食落好弹牙,而个汤系有浓浓既龙虾味之余又唔会太咸,每一啖都系好鲜甜😋😋
主菜点左个咸灵顿牛柳,呢度既主打菜,我见其他客人都有order,而我地都系第一次食。牛柳切开见到好粉嫩,肉质软滑,同个酥皮相当夹,但调味偏重,有少少咸,整体而言都好出色
顺带一提餐厅食物份量好足,未食甜品已经好饱
最后上菜既系甜品梳乎厘,今次试既系芝麻味配日式豆腐味雪糕,比较独特,个芝麻流心好香浓!
餐厅仲送上芝士蛋糕配上祝福既牌仔😍但我地都太饱就打包返屋企慢慢叹
今餐可以话系满分既晚餐体验,服务好好,当晚经理Geneva亦不时行过嚟同我地倾计同关心我地既需要,而食物更加系一流,所以我同太太都打算下年周年纪念都要返黎呢度庆祝👏🏻