“米芝莲2016推介街头小食”

坤记糕品专家
香港排名第83 (共686家甜点)
周围地区: 深水埗区
周围地区: 深水埗区
2016年9月11日点评 通过移动设备发表

咁啱经过呢间舖头,于是就买咗件平时少机会食得到既白色砵仔糕。砵仔糕柔软不太甜。唔知会唔会因为被米芝莲推介而被业主狂加租,再加埋店舖位置易揾,就向深水埗地铁站B出口隔篱,所以食品价钱较其他卖同类食品既店舖贵, 砵仔糕卖$7一件。

感谢 929ls

2016年8月24日点评

到深水埗电脑商场, 顺道到坤记糕品买芝麻糕, 依然是芝麻味浓, 保持水准. 还看到有马蹄糕, 红豆糕, 白糖糕等儿时喜爱的甜品, 可惜之前食了面, 否则一定要品尝一下. 只好留待下次了.

感谢 ricky3408
2016年7月28日点评

坤记糕品都系深水埗出名的店,专卖芝麻糕,白糖糕,红豆糕等,价钱算平民化,但糕品就普普通通,我觉得比较好食系芝麻糕,黑黑的有香香的芝麻味,加上滑滑的,不错,其他就普普通通啦。

感谢 phoebe_pippen

我最钟意既就系 红豆糕 非常好食
不过价钱比以前贵左唔少

感谢 wskan321
2016年5月22日点评

去深水埗,一定不能错过坤记糕点, 他做甜品做得真的很出息.
马蹄糕, 红豆糕, 黑芝麻糕都很好味, 其中最爱他的黑芝麻糕, 可以睇得见的一层加一层, 足足有九层咁多. 成个口感好好, 而且充满著好浓香的芝麻味, 必试.

感谢 kimkimBB

查看过坤记糕品专家的旅行者还看了

去过坤记糕品专家吗? 请分享你的经验!