“老牌餐厅”
名宝石餐厅的点评

名宝石餐厅
香港排名第1,042 (共13,916家美食)
菜系: 各国料理
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2019年8月28日点评 通过移动设备发表

名宝石餐厅系太子系一间老牌餐厅,价钱不便宜但很出名,等位的人很多,试过要等成个钟先有位。食物不错,上菜也快。

感谢 JoyceW2056

2019年4月20日点评 通过移动设备发表

以前这里叫做红宝石餐厅,
曾经是高级的俄罗斯菜西餐地方,
迄立旺角四十多年,
改了名宝石也廿年了,
一切不变,大家放心饮罗宋汤。

感谢 Tomaz
2019年4月19日点评

这间名宝石餐厅位于九龙太子道花墟附近,是一间10分有怀旧风格的港式西餐厅。这里的食物有豉油西餐的称号,在这里来一客下午茶是一件赏心乐事。

感谢 Wing242
2019年4月13日点评 通过移动设备发表

呢几日有啲想食牛扒餐,所以突登book位食,下次食都一定会再book位,因为唔book位既话一定要等位,等位位置又唔舒服比较迫。间餐厅布置都几怀旧,坐低左之后,其实都比较迫,枱同枱之间系冇乜距离。
我同朋友都点左西冷扒餐,有餐汤,主菜,饮品同甜品。而主菜我跟意粉,朋友跟薯菜。西冷扒一上,块扒超大块又厚!块扒都几林又唔会un,味道好食,把刀都几好切。食完超饱既牛扒,仲有个好怀旧既啫喱加花奶,超满足呀!

感谢 gigimuimui
2019年3月13日点评

之前同男朋友提起想食牛排 我话上次睇电视见到e间扒房系情人节好full 同埋望洛野食好吸引
所以我地就过左节日先黎试试
反正听日就系3.14白色情人节 更加有提早庆祝既理由啦
今晚我订左19:30pm
但系我19:00 就到左 所以都要等5分钟左右安排入座
个时个场都起码8成满

安排到座位之后

佢e d 餐具同牛油早就摆设好

先上佢地既杯装餐包 仲有少少暖意 入面好松软 食起黎有少许甜味 唔错~ 我男朋友饮既系白汤 原来入面有素翅嫁 几特别呀 我就饮罗送汤

入面介仲足料呀

所有蔬菜都吸晒d汤汁 罗白个d 系劲淋 所以你会知佢餐汤煲左好耐所以d蔬菜先锦淋 好正 p.s 有朋友话返比我知 除左白汤同红汤 仲可以简牛尾汤 下次一定耍试下先.

柠茶既特别之处就系佢拢柠檬好似要摆到成朵花锦 唔同出面茶餐厅直接放入面
锦样更加赏心悦目 主角黎啦

我叫左个西冷牛($228) 份量算好大 薯角系又脆又热 蔬菜就甜甜地 唔错 食一口肉食返一口菜可以解'利'

西冷我叫左5成 真系刚刚好 出面煎得好靓 入面食洛淋身 好有牛味 成件牛真系 肉质厚 肉味浓 食唔到有腌制既味道 口感一流!

我男朋友就叫左烧美国牛肋骨($298)
佢个个仲正 烧到出面好干身 但系又锁到bbq汁既味系出面 而入面既肉同脂肪
熔为一体 入口速溶 好好味呀!!! 上埋甜品 佢有得简啫喱or芒果布甸

我地简左芒果布甸加花奶

唔洗加花奶都食得出 整既时候系芒果味啫喱粉加上花奶
一齐混合 所以好重花奶味! 总结:性价比唔错 值得一试!

用餐日期:2019年3月
    • 优惠度
    • 服务
2  感谢 tammyfung

查看过名宝石餐厅的旅行者还看了

去过名宝石餐厅吗? 请分享你的经验!