“质素永远有保证既烤鸡😍😍”
Goobne Chicken的点评

Goobne Chicken
在线下单
香港排名第542 (共13,891家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角

由得尖沙咀一间舖头到而家咁多分舖,见证住佢质素都冇改变,一直都keep到鸡嫩皮脆既效果,真系好正,配埋野饮(柚子酒),虽然贵左d,但overall黎讲真系值得一食再食flowerflowerflower 更多

感谢 Ursula C

2019年8月16日点评 通过移动设备发表

韩风袭港咁耐,今次先系我第一次食炸鸡,哈哈!因为我觉得炸鸡一样好普通嘅嘢,无乜必要去同人跟风,但系我女朋友驱使之下,唯有陪佢去食
环境阔落光猛,但你预等位要耐,因为好多人排队。
轮到我地入场,侍应带我地位阵,我见到好多人张枱点左一盘嘅炸鸡,所以我哋都跟风地点左个盘炸鸡,个set叫「ufo」
「ufo」个盘中间嘅芝士系要自己用手不停咁炒,防止佢㶶同痴底,如果侍应得闲嘅话,佢会帮你手炒。
炸鸡叫咗蜜糖味同埋香蒜味,亲啲芝士溶溶地嘅时候你就用旧炸鸡卷好多芝士系上面,d芝士弹力十足,拉到好长先断,个过程系几得意,味道亦都唔错同芝士好match~亦都估唔到鸡锤可以有咁多味道既做法,另外叫咗个海鲜薄饼,呢个就一般般啦~
另外啤酒亦都几抵饮买二送一配埋炸鸡简直系Perfect

感谢 MartinC6206
2019年8月2日点评 通过移动设备发表

芝士鸡火锅几好食 芝士浓郁 系价钱有d贵 由其事个蛋卷
每人连加一都要220,感觉可以食其他更高质素既野。
服务都ok 如果钟意食韩式炸鸡可以一战

感谢 marco180808
2019年7月9日点评 通过移动设备发表

这个芝士bbq鸡腿火锅,是新出的,鸡好滑,好好食,鸡有2款可选,加上起丝的芝士,实在配合得天衣无缝,而且只是二百多完,足够3人份量

感谢 janicek590
2019年6月28日点评 通过移动设备发表

|| 芝士火锅烤鸡 ||

前排去韩国都无咩点食炸鸡或者烤鸡,所以返到香港都系可以照约朋友食,系香港无咩点食过烤鸡就试下呢间既
▪️ UFO Fondue - 果味酱油蒜香烤鸡 + 蜜糖香滑烤鸡(7.5/10)248
呢个芝士火锅有芝士粉同埋几款芝士条,热融之后可以做到微微既拉丝效果,不过未算好黏身,有时都要自己卷落去总共有十六件鸡槌,全部都烘住热辣辣,边位带脆且肉质嫩滑口味方面系六款拣两款,我地要左果味酱油蒜香烤鸡同埋蜜糖香滑烤鸡,前者果味同蒜味兼备香浓惹味,后者少甜,个人钟意前者多啲两三个人分一份都差唔多唔驶咁腻
▪️ 招牌凯撒沙律(7/10)108
除左烤鸡仲要左个沙律,感觉上清新一点面头洒上大量芝士粉,有生菜、沙律菜、蕃茄、青瓜可惜面包粒比较腍身,如果系脆身会更好可以自行加另上既沙律酱
▪️ 芒果沙冰(7.5/10)58
食烤鸡又点可以无饮品呢杯既芒果味都天然,唔会话太酸或者太甜,而且沙冰打得细滑
整体评分(7.5/10)

Goobne Chicken (旺角)
地址:旺角弥敦道628号琼华中心15楼 (旺角站E2出口)
营业时间:
星期一至日 12:00-00:00
#FoodieTWY旺角
#FoodieTWY香港
#hkig #hkfoodie #foodie #foodblogger #foodporn #foodlover #foodaholic #foodpics #foodstagram #instafood #topcitybiteshk #topcitybites #uhkfood #ufoodphoto #presslogicholiday #香港美食 #吃货 #相机食先 #一路食一路post

感谢 foodietwy

去过Goobne Chicken吗? 请分享你的经验!