“最啱夏天食”
洪馨椰子的点评

洪馨椰子
澳门排名第6 (共17家快餐小吃)
2019年8月24日点评

老实讲廿几蚊杯雪糕其实唔平, 不过佢都唔算细杯, 其实佢嘅质地唔算好重奶嘅雪糕, 似雪葩多啲,椰子味就冇我想像中咁浓味。 不过大热天时食呢个感觉好好。

感谢 Chancarcar

2019年5月28日点评 通过移动设备发表

喺大三巴牌坊附近都见到有不少卖雪糕嘅铺,但听闻再行远多小小有间专卖人工雪糕嘅自家铺。今次嚟到「洪馨椰子」

椰子雪糕
杯装size,睇落好细杯咁,但食落又真喺好好食,重质不重量。口感方面与其话喺雪糕,不如话佢喺雪葩!平时雪糕喺一pat cream咁,而呢杯椰子雪糕就好似雪葩咁好绵绵细致,好似食到有好多一粒粒细细嘅沙状物咁,但肉眼又睇唔到有一粒粒沙状物,口感非常丰富。

原本以为铺面睇落残残旧旧咁,会无咩人知道呢道卖雪糕。点知发现虽然未有人龙出现,但断断续续咁不断有人嚟买。我都好好彩买到最后5杯雪糕嘅其中一杯。

感谢 tastyscreen
2019年4月29日点评 通过移动设备发表

慕名而来,二十五元一杯的椰子味雪糕不算便宜,但食落感觉真的是好新鲜,与曼谷的有得比,又不用排队,会再来。

感谢 winnieal
2019年3月31日点评

从关前后街一直走就看到,椰子汁很浓厚,鲜甜,味道很好,另外也可以尝尝他们的椰子雪糕,用新鲜椰子制造,味道超好的哦~

感谢 kisspingu
2018年8月21日点评 通过移动设备发表

这店的椰子雪糕很好吃,味道很清甜,夏天吃消暑解渴,不过价钱很贵,份量不大,由以前的五元加到现在的二十多元。

感谢 lydiaw312

去过洪馨椰子吗? 请分享你的经验!