“同老公食晚饭”
名厨都汇的点评

名厨都汇
澳门排名第13 (共1,103家美食)
描述: 「名厨都汇」设计时尚,全天候以自助餐形式提供多款特制的国际及澳葡地道美馔。餐厅共分为6个不同美食专区,各由指定厨师主理,分别设有海鲜区、澳葡美食区、京川粤菜区、日韩美食区、甜品软雪糕区及果汁区。精选菜肴包括香烤北京填鸭、精致手打面、薄饼及即场烹调牛扒。
2016年9月10日点评

老公突然好想食自助餐,星期六好多酒店都满座,去urban kitchen睇下,点知有位㖞,所以就食佢啦!之前食过3次,还可以,今次第4次食
价钱冇乜变,4百多元加1,有银河会员卡有9折。不时都有各银行信用卡优惠
食物方面有咩特别,我觉得全场最好食系饱鱼泡饭!其次饮品方面,d樽仔橙汁咁,味道冇变,但而家放入雪柜,所以冇盖了
点心冇左,生蠔系澳洲蠔,每次每人限攞3只
如果冇黎过食既话,都值得一试

感谢 Phoebe T
撰写点评点评 (1,131)

2016年9月10日点评

看了报导推介JW的Buffet, 所以和朋友入住的时候, 顺道一试
餐厅的服务员都很有礼貌, 服务很周到, 而且环境舒服, 卫生也很好
冷盘食物都好新鲜, 好好味, 有少少惊喜
热盘食物其实味道唔错, 而且仲有片皮鸭食, 不过款式较少
甜品款式都算几多, 有雪糕机, 而且仲有几种味道供选择

感谢 CandiceNG
2016年9月5日点评

2015年开业的 JW 万豪酒店, 一开业就大获好评, 当然啦, 是 JW 品牌。自助餐海鲜方面有法国生蠔、龙虾、皇帝蟹脚、熟虾、翡翠螺、青口、帆立贝等,另外还有刺身、和牛, 成人星期五六午餐不用300

感谢 hiuwaiwai
2016年9月5日点评

因为看完好多报导推介JW,所以决定一试lunch buffet。餐厅的服务员态度都很好,座位亦舒适宽敞,lunch时段人流不算多,基本上不用排队取食物。冷盘不算多,种类少而且味道一般,不算出色,反而热盘种类较多,片皮鸭及牛都好吃,甜品种类一般,但味道也可以。

感谢 JacobMan5
2016年9月1日点评 通过移动设备发表

买左套票
来回船飞加自助餐$688

睇完各大小媒体嘅澳门自助餐食评
先决定订呢间

去到攞枱到入座都还好!
正想坐底个一刻就发现张櫈好污糟(上一手客食完啲食物残渣)
即刻麻烦佢换枱,态度都好好,会讲唔好意思

被安排坐系近热餐区位置
攞甜品会远啲
正式开位后,到拎完野食埋位
发现冇餐巾纸,同胶剪
要主动问服务员拎

餐茶餐饮可以出面吧台拎
不过好好笑
服务员应该系内地嘅
唔识听乜野系「走甜」

冷盘食物
青口,蠔,蚬,长脚蟹,小龙虾都好好味
新鲜!
但热盘食物冇乜太大特别
仲有少少失望,款式较少!
可能呢度就系出名食冷盘野挂…
甜品款式都多,亦都有雪糕机!

如果你钟意食冷盘海鲜!
呢度系推介
不过如果要揾新意
呢度唔会系选择
成个用餐感觉,系有少少失望

感谢 tingting52711

查看过名厨都汇的旅行者还看了

去过名厨都汇吗? 请分享你的经验!